Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan to dokázal. V úvodním utkání Evropské ligy porazil Gent 1:0

První tři body do tabulky základní skupiny Evropské ligy bere po utkání s belgickým Gentem liberecký Slovan. Těsnou výhru 1:0 zařídil několika skvělými zákroky brankář Nguyen. Jedinou branku utkání vstřelil v prvním poločase Yusuf.

První velkou možnost měli po devíti minutách hosté. Jaremčuk potáhl míč až do vápna, předložil ho Bukarimu, toho ale vychytal Nguyen. A hned o dvě minuty později šel sám na Nguyena Jaremčuk, technickou ranou ale těsně minul.

Na konci jednadvacáté minuty mohli jít do vedení domácí. Mosquera se probil do šestnáctky, k míči se dostal Beran, který ho nacentroval zcela volnému Yusufovi, jeho střelu v poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.

Ofenzivní zápas pokračoval i dál. V osmadvacáté minutě nejprve trefil Fortuna tyč, jenže prakticky z protiútoku se radovali domácí. Mosquera nejprve přetáhl centr, míč se dostal ke Koscelníkovi, který střílenou přihrávkou našel Yusufa a ten se podruhé nemýlil – 1:0.

Hned zkraje druhé půle mohlo být vyrovnáno. Bukari měl na polovině Slovanu hodně prostoru, vyslal Jaremčuka, ten ale i napodruhé tváří v tvář Nguyenovi přestřelil.

Gent ale i nadále tlačil a kombinací Slovan přehrával. V další šanci se ocitl Kleindienst, ale ani tentokrát nebyli hosté úspěšní.

Po necelé hodině hry se na hřiště dostal Rabušic a také novic Sadílek, oba ale sledovali další šanci Jaremčuka, jehož střelu zblokoval domácí obránce. A hosté pálili šance dál, k dobré příležitosti se dostal Fortuna, ale bránu netrefil.

To Liberečtí měli spíše náznaky, stříleli Mikula nebo Mosquera, hostujícího brankáře ale příliš neohrozili.

Gent nadále tlačil, měl několik rohů, ani z jednoho ale nezahrozil. Naopak Liberec vyrážel do nebezpečných brejků, ty ale končily v zárodku.

Pavel Hoftych (Liberec) „Gent je skvělý mančaft, rychlostně vybavení hráči, individuality, které umí jeden na jednoho. Skvělí jsou i ve vzdušných soubojích, ale naši kluci to zvládli. Velmi těžký soupeř. Víme, že k fotbalu patří štěstí, za tím jsme si dnes šli. Jdeme si pro něj celou dobu a dnes se nám to vrátilo. Párkrát nás podržel Filip (Nguyen) skvělými zákroky a proměnili jsme jednu ze svých tří šancí. Dočkali jsme se vítězství, krásná odměna. Oni byli před zápasem trochu namistrovaní. Měli výhrady k trávníku, který je podle mě fantastický. Chtěli si odvézt jtři body, trochu shazovali kvalitu našeho mančaftu. Ale my respektujeme jejich kvalitu, víme, že jsou to skvělí fotbalisti. Věděli jsme, že uhrát výsledek s takovým týmem můžeme jen absolutní týmovou prací."

Slovan Liberec - KAA Gent 1:0 (1:0)

Branky: 30. Yusuf. Žluté karty: 45+1. Beran - 34. Marreh, 68. Jaremčuk. Rozhodčí: M. Schuettengruber - R. Brandner, R. Steinacher

FC Slovan: Nguyen - Koscelník, Jugas, Tijani, Mikula (C) - Hromada (79. Chaluš), Mara - Mosquera, Beran (57. Sadílek), Pešek (68. Matoušek) - Júsuf (57. Rabušic)

Gent: Roef - Castro-Montes, Ngadeu, Hanche-Olsen, Fortuna (87. Plastun) - Marreh - Botaka (76. Niangbo), Kums (C), Bukari - Kleindienst (76. Depoitre), Jaremčuk

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, gent, KAA Gent, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan to dokázal. V úvodním utkání Evropské ligy porazil Gent 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.