Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Český pohár v Břízkách ovládla Schützová. Soupeřkám to nandala ve sprintu i masáku

Navzdory složité situaci ohledně pandemie koronaviru se o víkendu v jabloneckých Břízkách uskutečnily závody FIS Českého poháru v běhu na lyžích. Mezi ženami víkendové klání jednoznačně ovládla Sandra Schützová.

Přestože počasí poslední dny zimním sportům už moc nenahrává, v jabloneckém areálu se podařilo připravit kvalitní trať s dostatkem sněhu. Přesto byly závody jiné. Kvůli zákazu vstupu fanouškům chyběla opravdová atmosféra a na trať mohli kromě závodníků jen členové realizačních týmů.

Již v pátečním sprintu volně na 1,2 kilometru si dojela Schützová s přehledem pro vítězství. „Finále jsem začala na třetím místě, pak jsme objely remízek a při sjezdu jsem se posunula na první místo. To už jsem si pohlídala ve stoupání a do cíle jsem si přivezla třívteřinový náskok,“ sdělila pro Svaz lyžařů České republiky závodnice za SKI Jilemnice. Mezi muži zvítězil Tomáš Kalivoda z Fisher Ski klub Šumava Vimperk.

Český pohár v běhu na lyžích

Neděle, 28. února 2021, 19:28

Český pohár v běhu na lyžích
Český pohár v běhu na lyžích

Další vítězství si jilemnická lyžařka vybojovala v sobotu v distančním závodě s intervalovým startem na 5 kilometrů volně. „Od začátku se mi jelo velmi dobře, komentovala Schützová po dojezdu. Mezi muži zvítězil Tomáš Lukeš.

Výsledky žen se nezměnily ani v neděli, kdy se jela klasika s hromadným startem. Na prvním místě opět skončila opět Sandra Schützová a zakončila tak víkendovou hvězdnou jízdu zlatým hattrickem. Mezi muži si na vítězný stupínek opět stoupl Tomáš Kalivoda.

Kromě dospělých se na jabloneckou trať postavili i dorostenci a dorostenky. Kompletní výsledky najdete na webu Svazu lyžařů ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Zbranek

Štítky Jablonec, lyžování, sport, Český pohár, Sandra Schützová, pandemie covidu-19, Svaz lyžařů České republiky, sprint, Česko, Jilemnice, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český pohár v Břízkách ovládla Schützová. Soupeřkám to nandala ve sprintu i masáku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.