Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Knihovna na Špičáku prošla rekonstrukcí. Nově nabídne čtenářům větší komfort

Po dlouhých měsících prošla knihovna, která kdysi fungovala jako školka, na českolipském sídlišti Špičák rozsáhlou rekonstrukcí a nyní je již opět otevřená.

V objektu o dvou pavilonech sídlí také Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. „Mám z krásně zrekonstruované knihovny radost a jsem ráda, že pobočka začne opět fungovat,“ uvedla starostka Jitka Volfová. Podle vedení České Lípy byla knihovna v doslova žalostném stavu.

Ideální podmínky nebyly v budově v létě ani v zimě. „V létě bylo uvnitř hrozné vedro, protože některá okna nešlo otevírat a v zimě tam byla pro změnu zima, protože sem táhlo,“ sdělila starostka. Nyní je tak nová knihovna zateplená, s novými okny, dveřmi i rozvody. Náklady se vyšplhaly na 35 milionů korun. A čtyři miliony korun pokryla dotace.

A změny se dočká i pobočka knihovny na Ladech. „Ta se přesune do nových prostor v Komenského ulici,“ komentovala Volfová. A v plánu má českolipská radnice i rekonstrukci toalet v budově na náměstí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky knihovna, Špičák, Českolipsko, rekonstrukce, Jitka Volfová, Česko, komfort, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna na Špičáku prošla rekonstrukcí. Nově nabídne čtenářům větší komfort  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.