Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skiareál Ještěd před sezonou zamakal na vylepšení gastroprovozu a cvičiště

Ještědský skiareál letos nabídne hned několik novinek a to nejen v doplňkových službách ale i v provozní době. Letos se vrátí k dennímu lyžování až do 16 hodin. Loni se lyžovalo jen do 15.

Skiareál Ještěd v Liberci před sezonou vylepšil doplňkové služby - v gastroprovozu a na lyžařském cvičišti pro děti i dospělé. Koupil také novou rolbu. Před sezonou investoval zhruba 15 milionů korun. Ceny skipasů se nezměnily, celodenní bude stát 590 korun. Středisko se ale vrací u denního lyžování k provozní době od 8:30 do 16:00, v minulé sezoně to bylo od 8:00 do 15:00. Novinářům to dnes řekl ředitel skiareálu Jakub Hanuš.

„Máme pro to několik důvodů. Prvním je, že dáváme znovu možnost nadšencům pro odpolední lyžování, aby si po práci nebo po škole přišli k nám zalyžovat,“ uvedl Jakub Hanuš. Další důvodem je podle něj změna skladby ceníku, kdy čtyřhodinovou jízdenku nahradí tříhodinová s rozdílnou cenou pro dopolední a odpolední lyžování.

Ve skiareálu na Ještědu je přes devět kilometrů tratí se třemi lanovkami a pěti vleky. Loni ve středisku přivítali zhruba 65.000 lyžařů, meziročně jich přibylo asi 8000. Letos si roční permanentku koupilo zatím 1100 lidí, loni jich bylo 1350. V letošní sezoně budou mít podle Hanuše jiné priority při zasněžování.

Dosud se jako první zasněžovala osvětlená sjezdovka F10 pod kabinovou lanovkou, nově to bude nejdelší sjezdovka v areálu Skalka. Je dlouhá zhruba 1,5 kilometru a lyžaři v areálu nejvíce využívaná. „Určitě to přispěje k většímu komfortu našich lyžařů na začátku sezony. Nemusí složitě přejíždět na horní parkoviště u můstků,“ uvedl Hanuš. Tato změna má místní také přimět k tomu, aby na Ještěd tolik nejezdili auty. „Chceme, aby Liberečané jezdili tramvají, tak jako to bylo třeba u mě v dětství,“ dodala za skiaráel Renata Balašová.

Podle Hanuše letos také investovali do rozšíření a vylepšení cvičné plochy zvané Maxiland, která je u konečné tramvaje. Cvičiště je na ploše 8000 metrů, loni bylo sotva poloviční. „Kromě dvou pojízdných pasů nám už na místě stojí klasický vlek o délce 100 metrů typu Poma. Rozhodli jsme se také, že tam vytvoříme koridor pro oblíbené sáňkování. Ukázalo se nám v minulé sezoně, že tam poptávka je,“ uvedl Hanuš. Na cvičišti je i malý dětský snowpark, vstupné do Maxilandu zůstane ve výši 290 korun.

Středisko letos navázalo spolupráci se školkami a školami při pořádání lyžařských kurzů, podle Hanuše již mají zaplněné všechny termíny na leden. Skiareál vylepšil i gastroprovozy, na rodinných Pláních je nové občerstvení s terasou u výstupu z lanovky Skalka, velká zastřešená terasa vznikla u dolní stanice a venkovní sezení přibylo u restaurace u můstků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky rekreace, hory, Ještěd, skiareál, lyžování, lyžař, Liberec, Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Ještěd před sezonou zamakal na vylepšení gastroprovozu a cvičiště  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.