Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Albatros chystá kritický pohled na Čechy od polského autora

Kritický pohled na Českou republiku, jehož autorem je polský novinář Michał Zabłocki, bude v dubnu jednou z novinek nakladatelství Albatros Media. Největší česká nakladatelská skupina podle počtu vydaných titulů vedle knihy s názvem Zemský ráj jen na pohled letos chystá mimo jiné provokativní eseje francouzského autora Michela Houellebecqa, publikace herců Terezy Ramby a Miroslava Krobota nebo knihu o aktivistce Gretě Thunbergové. Novináře o tom dnes informoval programový ředitel nakladatelství Albatros Ondřej Müller.

Bohemista Zabłocki, který v Česku působil jako zpravodaj polské tiskové agentury PAP, se v knize Zemský ráj jen na pohled zamýšlí nad Českem, jeho historií a jeho obyvateli. "Michał ukázal to, co se skrývá za tou pohodou. Já vždycky říkám, česká radost a pod ní je co? Český smutek," uvedl Mariusz Szczygieł, autor knihy Gottland, která také nabízí osobitý pohled cizince na Česko.

Výbor Eseje, který vyjde v květnu, sestavil Houellebecqův dvorní překladatel Alan Beguivin. Provokativní autor, jenž vzbudil rozruch svými knihami Platforma, Podvolení nebo Serotin, ve svých esejích nabízí literární, společenská i filozofická témata.

Literární prvotina herce a režiséra Krobota s názvem Nečíst nabídne koláž jeho myšlenek, povídek a postřehů. Herečka a cestovatelka Tereza Ramba, kterou na instagramu sleduje přes 124 tisíc lidí, se ve své publikace dělí o zážitky z návštěv dvacítky zemí od severního pólu až po Laos.

Již 24. února se na českém trhu objeví kniha o životním příběhu švédské ekologické aktivistky Grety Thunbergové. Její autorka, italská novinářka Valentina Giannellová, kniha napsala populárně-naučnou formou pro děti od deseti let.

Skupina Albatros Media pokrývá více než 17 procent nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh více než 1500 nových knih. Skupina dosáhla předloni konsolidovaných tržeb přibližně 750 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook

Štítky ČR, literatura, trh, nakladatelství, Albatros, kniha, Česko, herec, Michel Houellebecq, Miroslav Krobot, Michał Zabłocki, Ondřej Müller, Mariusz Szczygieł, Tereza Ramba, Gottland, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Albatros chystá kritický pohled na Čechy od polského autora  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.