Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Terasa zmrzlinárny ze Sokoláku zmizí. Město chce mít zelené plochy nadále zelené

Pouhou jednu sezónu vydržela na Sokolovském náměstí dřevěná terasa světle modré barvy. Několik lidí si stěžovalo na její vzhled i umístění na zeleni. Rada města tak nyní rozhodla o tom, že provozovateli terasy ukončí smlouvu a stavba bude muset zmizet.

Terasa patří ke Zmrzlinářství Leda, její stavbu povolilo minulé vedení města, i když odbory byly proti. „Provozovateli odbor ekologie a odbor majetkové správy tehdy nedoporučoval pronajmout na zelené části náměstí plochu, aby na ní mohla být postavena dřevěná terasa,“ popsal primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Jenže tehdejší rada města na doporučení nedbalo a terasu povolilo. „Rada města se ale zkraje roku 2018 rozhodla o pronájmu a v září 2018, tedy těsně před koncem mandátu, byla smlouva podepsána a v roce 2019 tam terasa vznikla,“ dodal primátor.

První i poslední sezóna

Letos na jaře na Sokolovském náměstí terasa vznikla. Je to ale její první a zároveň i poslední sezona. „Měli jsme i stížnosti a dotazy od občanů na estetiku té terasy. Při rozhodování jsme tedy vzali v potaz vyjádření odboru ekologie z loňského roku a smlouvu nadále prodlužovat nebudeme,“ vysvětlil primátor.

Podle něj by nadále na zelených plochách města neměly vznikat žádné stavby. „Doufáme, že si provozovatel poradí a přejeme mu, aby mu to dobře fungovalo. Vedlejší kavárna má předzahrádku vzadu za budovou, třeba se najde obdobné řešení i pro něj,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sokolovské náměstí, sokolák, terasa, zmrzlinářství, rada obce, primátor, Jaroslav Zámečník, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Suchomel

Konečně když měli lidi radost z terasy kde bylo krásné posezení tak to město zruší?Koukám že město dělá jen pro Developery a ne pro normální lidi. Zajímavé je že na Masarykově ty hrůzy co tam jsou vystavené to nikomu nevadí(a další Plaza atd.) ,a přesto lidi se proti tomu bouřili..a co udělalo město?Vůbec nic.. řeší malou terasu než aby řešili dopravu ve městě,hlavně že se všude jen staví samé byty ale ne pro normální lidi.

Čtvrtek, 21. listopadu 2019, 23:04Odpovědět

Terasa zmrzlinárny ze Sokoláku zmizí. Město chce mít zelené plochy nadále zelené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.