Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kabelkový bazar pomůže i letos dětem

Podle projektu Obědy pro děti je navíc v Česku asi 100 tisíc dětí, které si nemohou dovolit ani oběd ve škole, který by deficit vyvážené stravy nahradil. A právě pro tyto děti bude letos už po šesté vybírat charitativní Kabelkový bazar, kteří pořádají liberečtí novináři.

Vypukne už tuto sobotu, 23. listopadu, tradičně v OC Forum od 9 do 14 hodin. Prodávat se budou kabelky z druhé ruky, které darovali do bazaru sami lidé. Kabelky se budou prodávat od symbolických 25 korun, což je průměrná cena jednoho dětského oběda.

Herci pomáhají

I letos oživí bazar dražba kousků od populárních hereček. Lidé, kteří budou chtít podpořit potřebnou věc, tak mohou v aukci získat třeba kabelku od Terezy Kostkové, Markéty Hrubešové, Dany Batulkové nebo Petry Hřebíčkové. 

Dětskou knihu o zázracích techniky inspirovaná libereckou iQlandií, věnoval Karel Ducháček, alias herec Karel Zima, mimochodem patron pěstounské péče v Libereckém kraji. „Já i mé kolegyně jsme rádi pomohli, jde o bohulibou činnost,“ uvedl. Pro děti můžete vydražit i CD Malý miliardář, které načetl herec Jiří Lábus a opatřil je věnováním.

Křišťálový bazar

Jako každý rok přináší aukce, spojená s malou módní přehlídkou, nějaké překvapení. Letos se organizátoři inspirovali Křišťálovým údolím. Značkou, kterou od společnosti Preciosa získal Liberecký kraj. V aukci se proto bude například dražit společenská kabelka z českého křišťálu, kterou společnost do aukce darovala. Speciální kabelku z hutního skla vytvořili pak přímo pro Kabelkový bazar Sklárna Novosad v Harrachově. Mimochodem nejstarší fungující sklárna na světě. „Je to jednoduché, když můžu, pomůžu,“ glosoval její majitel, František Novosad. Aukci povede herec DFXŠ Liberec Martin Polách, akci oživí i zpěvačka Markéta Nikenday.

Obědy pro děti

V prvním ročníku vydělal bazar přes 8 tisíc, loni už to bylo 57. 500 korun. Výtěžek putoval pro potřebné děti přímo do školních jídelen. „Myslím, že pro některé rodiny, zvláště maminky – samoživitelky, které se dostaly do problémů, to znamená obrovskou pomoc a úlevu,“ uzavírá ředitelka ZŠ Rynoltice na Liberecku Kateřina Rožcová.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky kabelkový bazar, kabelky, forum, oc forum, bazar, herec, dražba, Česko, Liberecký kraj, František Novosad, Tereza Kostková, Markéta Hrubešová, Dana Batulková, Petra Hřebíčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kabelkový bazar pomůže i letos dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.