Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Hasiči z Vesce mají chloubu za sedm milionů. Nová cisterna pobere čtyři kubíky vody

Dobrovolní vesečtí hasiči mají k výjezdům nové vozidlo, cisternovou stříkačku Scania za sedm milionů. Vozidlo převzali o víkendu a požehnal mu i farář Pavel Andrš.

„Na pořízení vozidla se podařilo získat státní dotaci ve výši 2,5 mil. korun a dalším milionem přispěl Liberecký kraj. Tři miliony zaplatilo město Liberec,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Vozidlo je vybaveno osvětlovacím stožárem, lanový navijákem, nádrží o objemu 4000 litrů vody a 240 litrů pěnidla a dalším požárním příslušenstvím.

Nová cisterna hasičů ve Vesci

Středa, 29. ledna 2020, 09:04

Nová cisterna hasičů ve Vesci
Nová cisterna hasičů ve Vesci

„Věřím, že nové vybavení ulehčí jednotce dobrovolných hasičů těžkou a záslužnou práci a také přispěje k celkovému zvýšení bezpečnosti jak ve městě, tak i zasahujících hasičů," řekl primátor Jaroslav Zámečník.

SDH Vesec

Sbor dobrovolných hasičů Vesec je nejstarším sborem v Liberci. Letos oslaví 155 let od založení. Ze 135 členů je 22 žen, 38 mužů, 26 děvčat a 49 kluků. Mladí hasiči se zúčastňují řady soutěží, největšího úspěchu dosáhla mladší dorostenka Vendula Chlomková. Jednotka má 17 členů, z toho je jedna žena. Počet výjezdů na žádost Hasičského záchranného sboru bylo loni 25 a 13 na žádost libereckého magistrátu. Jednotka se zúčastňuje velkých požárních asistencí, jako je Benátská! nebo Liberecký jarmark u radnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky SDH Vesec, hasiči, cisterna, Scania, Vesce, Pavel Andrš, Liberec, Jaroslav Zámečník, sbor dobrovolných hasičů, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči z Vesce mají chloubu za sedm milionů. Nová cisterna pobere čtyři kubíky vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.