Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Češi se smějí dalšímu vládnímu nařízení. Kdo má židli, ten bydlí, píšou na sociálních sítích

Během včerejšího odpoledne vláda představila další omezení, která mají zabránit šíření koronaviru. Ta se však prakticky přes noc stala terčem kritiky a vtípků. Opět se ukázalo, že jsou Češi kreativním národem.

Po zítřejší 18. hodině už se nebudou moci pořádat hromadné vnitřní akce pro více než deset lidí, kde se bude stát. Na akcích musí být vstupenky prodávány na konkrétní místo. Přesně určené ho bude muset mít i návštěvník na akci, na které se vstupenky nedávají. 

Podle lidí na sociálních sítích jde o nejbizardnější nařízení od chvíle, kdy se v České republice koronavirus objevil. Vytváří tak vtipné obrázky, videa nebo příspěvky. „Pamatujete, jak jsme si na jaře dělali prd*l ze všech těch lidí, který vzali Ikeu útokem, protože jim doma během karantény došel nábytek? Oni byli prostě jen o půl roku napřed,“ napsal Michal Knejp na svých sociálních sítích.

Od včerejšího večera koluje po internetu i toto video. Znázorňuje, jak by mohl vypadat mejdan v pátek večer.

Na internetu se podobných vtípků objevilo několik desítek. Další je pomyslným upgradem staršího vtipu „Baby nebude sedět v koutě.“ Tentokrát ale Jennifer Grey odpovídá, že se ze židle nezvedne, že jde o podfuk.

Jednoduše řečeno… „Kdo má židli, ten je králem zámku,“ přesně takto to zaznělo i ve filmu Borat. Asi málo, kdo by řekl, že se stane scéna nejvtipnější až 14 let po premiéře. I tato scéna se po sociálních sítích od včerejška sdílí.

Nařízení platí od zítřejších 18:00

Opatření se týká nejen organizovaných akcí, ale také restaurací, barů nebo klubů. Jejich provozovatelé nesmějí dovnitř pustit více lidí, než je kapacita k sezení. „Přidělené místo každému účastníkovi akce znamená vytvoření určité distance od ostatních," uvedl vedoucí epidemiologické skupiny při ministerstvu zdravotnictví Roman Chlíbek.

Ministerstvo také zpřísnilo nařízení pro nošení roušek v provozovnách stravování. Zákazníci je nemusí mít jen v době, kdy konzumují jídlo nebo pijí. Povinné jsou ale při stání u baru nebo při čekání na objednávku. Musí je mít také ti, kteří se po provozovně pohybují.

Další opatření přidalo ministerstvo dnes odpoledne. S účinností od zítřejšího dne zavádí celoplošně na všech školách od druhého stupně povinnost roušek také při výuce. Od půlnoci z pátku na sobotu je také zakázáno navštěvovat stravovací zařízení mezi půlnocí a šestou hodinou ranní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com

Štítky Facebook, Instagram, sranda, vtip, Česká republika, vláda, nařízení, omezení, koronavirus, video, foto, sociální síť, židle, IKEA, Česko, nařízení vlády, Borat Sagdijev, Jennifer Grey, Roman Chlíbek, vstupenka, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České r

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi se smějí dalšímu vládnímu nařízení. Kdo má židli, ten bydlí, píšou na sociálních sítích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.