Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Placka z Mistrovství světa

Dne 9. 2. 2020 jsem se postavil na start MS v zimním triatlonu v Itálii. Den před závodem jsem si společně s Ondrou Petiškou a Bohušem Jahnem projel tratě a vše se zdálo v pořádku. Avšak jak už to tak na mých zahraničních závodech bývá, něco se stalo...

Zadní kolo mi nechtělo dopřát klidný spánek před závodem a stále se odmítalo udržet nafouknuté. Před závodem jsem vyhledal ,,mechanika”, který mi kolo spravil. To však nemělo dlouhého trvání. Po 20 minutách rozjíždění se mi obě kola vyfoukla skoro na „hadr”.

Rozhodl jsem se, že si kolo půjčovat nebudu a zkusím si své nafouknout, dám ho do depa na sluníčko a snad se mlíko uvnitř vzpamatuje. Povedlo se! První disciplínou byl běh. Trať byla celkem těžká a tím, že se běželo celou dobu po sněhu, nebyla možnost odpočinout si při seběhu. Do prvního depa jsem přiběhl společně s japonským reprezentantem, který byl v mé věkové kategorii. Depo jsem měl celkem rychlé, i přesto Japonec vyrážel přede mnou, jelikož si nepřezouval boty. Naštěstí jsem ho po asi 200 metrech předjel a již ho nepustil před sebe. Trať biku se mi jela skvěle a se svým časem jsem velmi spokojený.

Druhé depo bylo nejtěžší. Nazout se rychle do běžkařských bot není taková sranda, jak by to na první pohled mohlo vypadat. Nakonec jsem to zvládl celkem dobře, nicméně při nasazování běžek jsem zaváhal a jedna lyže mi z nohy spadla. Ztratil jsem tak cenné vteřinky, které mě nakonec stály lepší čas na běžkách, naštěstí ne umístění v kategorii. Trať třetí disciplíny byla nádherná.

Lyže jely jako raketa, až jsem měl někdy problém se stabilitou. Věděl jsem, že jedu o medaili, a tak jsem se snažil hlídat si dění za sebou. Nakonec se povedlo! S celkově 16. místem a 3. v kategorii 20-24 jsem velmi spokojen. Za podporu děkuji Mico Sport, týmu Elab, Level Sport Koncept.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky zimní triatlon, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Placka z Mistrovství světa  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.