Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obsah popelnic vysypali na auto kamaráda. Hrozí jim rok vězení

Policie obvinila dvojici mladíků z přečinu poškození cizí věci. Začátkem června je pod vlivem alkoholu napadl žertík, že kamarádovi na rohu liberecké Přemyslovy a Svojsíkovy ulice nasypou obsah popelnic na auto. Za to jim hrozí až rok vězení.

Všechno začalo na narozeninové oslavě, kde se dvojice posilnila. I s trojicí kamarádů pak po vypití zásob vyrazili do města. Trojice se postupně odpojila, a právě dva mladíci u parku v Přemyslově ulici narazili na auto kamaráda. 

„Během chvíle se tlející bioodpad hnědé popelnice ocitl na kapotě auta. Oba mladíci zřejmě usoudili, že dílo zdaleka není kompletní. Nedaleko stojící černá popelnice, tentokráte s běžným komunálním odpadem, takřka surrealistické aranžmá záhy doplnila. Plastová popelnice spočinula dnem vzhůru na střeše vozu a zbytky toho, co kdysi bylo k užitku, obklopilo a obteklo zbylé části karoserie,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Oba pak navíc kamaráda navštívili, brzy ale odešli. Na spoušť majitele auta upozornili sousedé, když vyběhl ven, mladíci už ale byli pryč.

Bylo ale jasné, kdo vše udělal, a tak se jednadvacetiletý a o rok mladší muž ocitli na policejní služebně. „Po nedomyšleném „žertíku“ byla výše vzniklé škody předběžně vyčíslena na částku 35tisíc korun. Kromě toho si oba mladíci vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky liberec, policie, ruprechtice, popelnice, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obsah popelnic vysypali na auto kamaráda. Hrozí jim rok vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.