Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová březová alej vydržela tři roky. Pěti stromům uřezal koruny vandal

Pouhé tři roky vydržela bez poškození březová alej kolem zrekonstruované pěšiny kolem areálu plaveckého bazénu z ulice Svatopluka Čecha do ulice Pod Skalkou. Jenže před pár dny se na pěti stromech vyřádil vandal, když jim uřezal koruny. Město nové břízy vysadí na jaře, městu vznikla škoda 40 tisíc korun.

O koruny přišlo pět bříz ze sedmi. „Neznámý pachatel zkrátil pět stromů na polovinu – odstranil jim prakticky celé koruny. Zbyly jen kmeny s jedním či dvěma spodními patry větví,“ uvedla vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová.

Podle ní se takový strom už nevzpamatuje a musí se vyměnit. „Výsadba jednoho zdravého stromu stojí osm tisíc korun. Vzhledem k tomu, že vyměněno jich bude muset být pět, vznikla městu čtyřicetitisícová škoda,“ konstatuje náměstek primátora pro ekonomiku Milan Kouřil.

Březovou alej u bazénu město vysadilo úmyslně, v lokalitě rostou osiky, břízy a několik dubů, takže nová výsadba druhově navazuje na stávající porosty. „Celý případ jsme oznámili a řeší jej policie,“ uzavřela Gaislerová.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky alej, jablonec, vandal, strom, bříza, Svatopluk Čech, Milan Kouřil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Burjánková

Dobrý den, jen maličkost k ořezané březové aleji: prosí, uvádějte příště přímo v textu článku, o které město se jedná. Děkuji a klidné svátky přeji.

Pondělí, 21. prosince 2020, 10:59Odpovědět

Nová březová alej vydržela tři roky. Pěti stromům uřezal koruny vandal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.