Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noční honička na Českolipsku. Řidiče zastavila až namířená zbraň

Když policejní hlídka spatřila v neděli ve čtyři ráno vozidlo u benzínky v České Lípě, rozhodla se řidiče zkontrolovat a zjistit, co ho vedlo k řízení v době zákazu vycházení. Kontrola se ale změnila v honičku skrz Lípu a Nový Bor.

Jakmile řidič ve zpětném zrcátku zmerčil policejní auto, šlápl na plyn. „Řidič začal ujíždět směrem na Nový Bor jako závodník formule jedna. Přechod pro chodce na chotovickém vrchu, kde dopravní značení nařizuje řidičům jet padesátkou, prosvištěl rychlostí trojnásobně vyšší,“ sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Novým Borem a následně po obchvatu směrem na Českou Lípu svištěl rychlostí okolo 160 kilometrů v hodině. Zběsilá jízda skončila až u autobusové zastávky Pošta. Zde se konečně podařilo policii vozidlo značky Volkswagen Golf zastavit za pomoci zablokování a namíření střelné zbraně. „Jak se ukázalo, řidič měl vydaný zákaz řízení až do srpna 2022,“ vysvětlila Baláková. Okamžitě tak bylo jasné, proč před hlídkou prchal.

Navíc v autě našli policisté nedokouřený joint. Vzhledem k tomu, že dotyčný odmítl podstoupit orientační test na návykové látky i lékařské vyšetření, bude mít celá záležitost dohru ve správním řízení. Soud pak navíc rozhodne o trestu za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Liberecký, Českolipsko, honička, okres Česká Lípa, Nový Bor, Česká Lípa, Formule 1, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční honička Novým Borem. Řidiče zastavila až namířená zbraň  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.