Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká policie má nového ředitele. Končícího Husáka nahradil Ondřej Musil

Po kauze návštěvy Vladislava Husáka na narozeninách lobbisty Petra Bendy má liberecké krajské ředitelství policie nového šéfa. Stal se jím dosavadní náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování Ondřej Musil.

Nového ředitele jmenoval policejní prezident Jan Švejdar. Jmenování je účinné od pátku 5. února. 

Vladislava Husáka policejní prezident odvolal po lednové kauze, kdy s zúčastnil narozeninové oslavy lobbisty Bendy v Teplicích, kde nakonec i přespal. Husák se hájil, že byl na místě na pracovním setkání a v hotelu přenocoval kvůli únavě. Po medializaci byl ve vážném stavu hospitalizován v nemocnici.

Odvolání si už ale převzal a od pátku mohl být jmenován jeho nástupce. Plukovník Ondřej Musil působí u liberecké policie dlouhá léta, v poslední době ve funkci náměstka pro službu kriminální policie a vyšetřování. „Mezi nejdůležitější úkoly, které před námi stojí a kterým se chci věnovat, patří stabilizace personálního stavu policistů a občanských zaměstnanců našeho krajského ředitelství a samozřejmě optimalizace  jednotlivých útvarů a oddělení," řekl Ondřej Musil po svém jmenování.

Doba je podle něj složitá, se svými kolegy chce zajistit, aby výkon policejní služby byl co nejefektivnější a aby, pokud možno, občané Libereckého kraje nepocítili dopady dnešní doby na policejní práci. „Samozřejmě, že je pro mne velice důležité, aby se tady nejen občané Libereckého kraje cítili bezpečně, protože pocit bezpečí významně ovlivňuje kvalitu života," dodal.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, ondřej musil, husák, ředitel, Vladislav Husák, Petr Benda, policejní prezident, Liberecký kraj, Jan Švejdar, Policie České republiky, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká policie má nového ředitele. Končícího Husáka nahradil Ondřej Musil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.