Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dohašování požáru v Chrastavě trvalo celou noc. Škoda jde do 100 milionů korun

, aktualizováno 27. února 2021, 15:12

Následky včerejšího požáru v Chrastavě odstraňovali hasiči celou noc. Na místě i nyní zůstávají jednotky. Dnes bude v areálu průmyslové firmy probíhat vyšetřování.

Požár způsobil škodu za zhruba 100 milionů korun. Probíhají likvidační práce a dohašují se skrytá ohniska, uvedla zastupující mluvčí hasičů v Libereckém kraji Eva Klímová. „Před chvílí opustil místo zásahu speciální dálkový nakladač HUDDIG ze Záchranného útvaru Zbiroh. Práce hasičů na místě ale nekončí,“ uvedli dnes ráno hasiči LK na twitteru. 

Během dopoledne hasiči vyvezli zbytky hořícího materiálu a následně je uhasili na volném prostranství. Následně si celé místo převzali vyšetřovatelé HZS a PČR.

Kriminalisté požár šetří pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla policie na svém webu. Přímo na místě se začne se šetřením příčiny vzniku požáru dnes odpoledne. Mluvčí hasičů Jakub Sucharda už ale v pátek upozornil, že vyšetřování zřejmě potrvá měsíce. Při požáru nebyl nikdo zraněn, evakuováno bylo zhruba 100 lidí. 

Tak druhá várka lahví naplněna, deset dýchacích přístrojů umyto i s maskami a termokamerou, auta doplněná a připravená...

Zveřejnil(a) Hasiči Hrádek nad Nisou dne Pátek 26. února 2021

Požár v pátek odpoledne zasáhl výrobní halu na polyuretanové výrobky společně se sklady v průmyslové zóně u vlakového nádraží. Hořelo v areálu pobočného závodu firmy Grupo Antolin. Požár likvidovalo 21 jednotek, vyhlášen byl nejvyšší stupeň požárního poplachu. Pod kontrolu se hasičům oheň podařilo dostat zhruba pět hodin po zahájení zásahu, v pátek kolem 17:30.

Hasiči aktuálně likvidují skrytá ohniska požáru v Chrastavě v průmyslovém areálu místní firmy. Kvůli požáru byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, na místě bylo v jednu chvíli 21 jednotek hasičů. Výrobní halu muselo opustit sto lidí. V...

S ohledem na rozsah požáru, kdy oheň zasáhl několik tisíc metrů čtverečních plochy, se ho ale dosud nepodařilo zcela zlikvidovat. Zásah navíc komplikuje, že na základě šetření statika, je vstup dovnitř zakázaný. Hasiči proto při dohašování využili speciální dálkový nakladač ze Záchranného útvaru Zbiroh. „Materiál, který žhnul vevnitř, vyvážel ven, kde se hasil," uvedla Klímová. Nakladač využívali hasiči celou noc. „Dnes okolo 8:00 odjel nakladač zpět. Nadále ale pokračují likvidační práce," dodala Klímová.

⚠ POŽÁR PRŮMYSLOVÉ HALY ???? Bezmála stovka hasičů bojovala včera po poledni s požárem výrobní haly průmyslového objektu v...

Zveřejnil(a) HZS Libereckého kraje dne Sobota 27. února 2021

Lidem v okolí město v pátek preventivně doporučovalo, aby neotevírali okna. Laboratoř z Kamenice ale nenaměřila zvýšené koncentrace žádných jedovatých látek v ovzduší. Podle webu Grupo Antolin je její závod v Chrastavě zaměřený na výrobu s chemickými procesy, konkrétně výrobu polyuretanové pěny. Areál společnost využívá i jako logistické centrum pro skladování vstupního materiálu a hotové výroby, pro výrobu náhradních dílů a přebalování volných komponentů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, průmysl, Chrastava, Liberecký kraj, materiál, Zbiroh, Twitter, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohašování požáru v Chrastavě trvalo celou noc. Škoda jde do 100 milionů korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.