Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po silnici pobíhal zmatený pštros. Dvojice utekla majiteli, po jednom se stále pátrá

Velké pozdvižení způsobila na sociálních sítích fotografie pštrosa běžícího po kraji silnice. Snímek zachytila dnes ráno řidička na Českolipsku nedaleko obce Pihel. Právě odsud pštros „výletník“ utekl.

Dvojici dvouletých pštrosů Emu si přivezl majitel do obce Pihel teprve včera. A už dnes ráno mu utekli. „Chovatel jednoho chytil, druhý je od té doby na útěku,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Pokud jste zvíře někde spatřili, obraťte se na telefonní číslo 770 620 474.

Podle mluvčí zmatené zvíře překvapilo dnes ráno po sedmé hodině řidičku (a patrně nejen ji) jedoucí od České Lípy. Pštros dokonce v jednu chvíli úplně zastavil dopravu u odbočky na letiště. „Je možné, že zde propadl panice kvůli svodidlům na obou stranách silnice, které mu bránily v úniku z místa, vysvětlila Baláková.

Ještě, než na místo dorazila policejní hlídka, podařilo se zvířeti zmizet. A zatím se jej nepodařilo najít. Na sociálních sítích vzbudila fotka pštrosa velký ohlas a rozpoutala diskuzi odkazující zejména na současná vládní opatření o omezení pohybu mezi okres. „Hlavně, ať se drží svého okresu,“ napsala Hana Š. „Tak to je dobrý, hlavně ať zůstane v okrese,“ komentovala Lenka Č.

Další vtipné komentáře pro změnu odkazovaly na kultovní český film Dědictví aneb Kurvahošigutntág. „To krčisko, ty nožiska, to je pštros né,“ připomněl jednu z nezapomenutelných scén Filip K. „Já dám znamení panu Košťálovi a ty půšťáš,“ doplnila Michaela J.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Zdeňka Baštrnáková

Štítky Liberecký, pštros, policie, Českolispko, silnice, okres Česká Lípa, Pihel, Česká Lípa, sociální síť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po silnici pobíhal zmatený pštros. Dvojice utekla majiteli, po jednom se stále pátrá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.