Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkář ujížděl policii dvacet kilometrů. Osudnou se mu stala lesní cesta

Dobrých dvacet kilometrů pronásledovali policisté sedmačtyřicetiletého muže, který se ve večerních hodinách proháněl na své motorce po dálnici D10. Hlídka právě kontrolovala dodržování vládního opatření ohledně pohybu mezi okresy a nezdálo se jí, že by tento čas a ne zrovna přívětivé počasí lákalo k projížďce na motorce. Vyrazila proto za motorkářem.

Ten měl na kontrolu ale jiný názor. Místo brzdy přidal plyn a začal předjíždět. „Potom si najel na středovou dělicí čáru a bránil policistům v tom, aby ho mohli předjet a zastavit,“ popisovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Uhánějící motorkář se pokusil policisty několikrát setřást. Třeba tím, že si najel k odbočovacímu pruhu na Liberec, ale vzápětí změnil směr a pokračoval na Turnov. To zkusil ještě jednou při sjezdu na Železný Brod. Velké starosti si pronásledovaný nedělal ani s kruháčem v Sobotecké ulici. „Ten projel v protisměru a dostal se do smyku, který vyrovnal, a pak dál pokračoval protisměrem na Podháj,“ komentovala mluvčí.

Až za touto obcí se podařilo policistům motorkáře dopadnout, když nezvládl odbočit na lesní cestu a motorku položil. Jak se ukázalo, neujížděl jen tak. „Sedmačtyřicetiletý muž ze Středočeského kraje se vyhýbal nástupu do věznice,“ uvedla Baláková a pokračovala: Tam ho poslal Obvodní soud pro Prahu 1 za opakované jízdy v zákazu řízení na dobu 6 měsíců.Současný zákaz řízení měl navíc platný až do roku 2027.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní, orientační test na drogy odmítl. Nyní mu místo pár měsíců hrozí vězení až na dva roky.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, motorkář, Semilsko, Liberec, Obvodní soud pro Prahu 1, Turnov, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář ujížděl policii dvacet kilometrů. Osudnou se mu stala lesní cesta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.