Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Způsobil vážnou nehodu, mladé spolujezdkyně mohou mít doživotní následky. Jel jako formule, řekl svědek

Teprve dvaadvacetiletý mladík způsobil nehodu, při které se jen lehce zranil a jedna spolujezdkyně, další tři se zranili vážně a dvě dívky mohou mít následky do konce života. K nehodě došlo 4. dubna, policisté řidiče obvinili z přečinu těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí čtyři roky vězení.

K nehodě došlo kolem 18. hodiny, když skupinka jela na Doksy ve směru od Mimoně. Kromě řidiče s ním jel stejně starý mladík a tři slečny ve věku 19, 21 a 24 roků. Ten den společně podnikli výlet k Máchovu jezeru.

Divoké jízdy si všiml jeden ze svědků, kterého auto krátce před osudnou chvílí předjíždělo. Podle něj se řidič choval, jako by jel ve formuli. „Uvedl, že ho krátce před nehodou řidič fordu předjel velmi vysokou rychlostí, kterou odhaduje na 140 kilometrů v hodině. Ford se před předjížděné vozidlo ještě zvládl zařadit, ale vzápětí se dostal do přetáčivého smyku, otočil se kolem své osy a vyletěl ze silnice, kde naboural do stromu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Právě svědek u auta zastavil, zavolal zdravotníky a na místě poskytoval první pomoc. „Všichni tři pasažéři ze zadních sedaček utrpěli těžké zranění, a když k vozidlu přišel, aby jim pomohl, viděl například, jak chlapec, který původně seděl na místě za řidičem, bezvládně visí z okna vozu. Dívka na prostřední zadní sedačce zase byla v autě zaklíněná a nedýchala,“ popsala mluvčí hrůzné chvíle po nehodě.

Nehodu naštěstí přežili všichni, ale nikdo z nich na ni asi nikdy nezapomene. „Po hospitalizaci na nemocničním lůžku všechny těžce zraněné čeká několikatýdenní až několikaměsíční rehabilitace a u dvou dívek není jisté, zda povede k úplnému uzdravení. Lékaři u nich ošetřovali poranění vnitřních orgánů, vážná zranění v oblasti hlavy, a především nejrůznější zlomeniny,“ dodala Baláková.

Viníkovi havárie nyní hrozí až čtyři roky odnětí svobody. „On sám a jeho spolujezdkyně na předním sedadle se zranili lehce,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Máchovo jezero, formule, policie, havárie, Formule 1, Ford Motor Company, Doksy, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Způsobil vážnou nehodu, mladé spolujezdkyně mohou mít doživotní následky. Jel jako formule, řekl svědek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.