Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sledují mě přes messenger, volala žena strážníkům

Někdy se strážníci setkají s volajícími, u kterých neví, zda si z nich dělají legraci. Posledním případem byla žena, která měla pocit, že ji někdo sleduje přes messenger. Podobných věcí je ale víc.

Několik kuriózních případů nyní zveřejnila českolipská městská policie. „Volající na tísňovou linku 156 se zeptala, zda by jí strážník neporadil s aplikací Messenger. Měla dojem, že ji prostřednictvím právě této aplikace někdo sleduje. Operační jí poradil, aby vypnula připojení na internet a vzápětí jí vysvětlil, k čemu slouží tísňová linka,“ popsala mluvčí českolipských strážníků Eva Vlastníková.

Podobná nesmyslná volání podle ní nejsou výjimečná. „Jiný oznamovatel na linku 156 nahlásil, že je na hlavní pláži v Doksech, kde ho „obtěžuje labuť“. Zda se zákeřnému opeřenci ubránil, by věděli kolegové z Doks, na něž jsme oznámení přesměrovali,“ řekla mluvčí. 

Další volající v České Lípě zase ohlásil, že kvůli psům nemůže projít ulicí domů. „Když hlídka dojela na určenou adresu, našla pouze oznamovatele, který strážníkům sdělil, že volal pouze preventivně, protože se bojí psů (a v ulici nějaké viděl),“ uvedla Vlastníková.

Podle mluvčí ale mohou být některé z hovorů brány jako zneužívání tísňové linky. „Lidé, kteří zneužívají tísňovou linku, se vystavují hrozbě postihu až 200 tisíc korun. Navíc zbytečně blokují linku, kterou v tu chvíli může potřebovat někdo jiný se skutečným problémem,“ uzavřela Vlastníková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, Česká Lípa, messenger, tísňová linka, tísňové volání, Doksy, Facebook Messenger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sledují mě přes messenger, volala žena strážníkům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.