Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyklizená pláž, odkloněná loď. Žena při koupání v Mácháči našla nevybuchlý granát

Sobota u mola u přístaviště Šroubený ve Starých Splavech na Máchově jezeře přinesla kromě koupání i adrenalinový zážitek. Devětatřicetiletá žena z Teplic tam při koupání ve vodě našla nevybuchlý funkční granát z druhé světové války.

„Když se brouzdala ve vodě kolem mola, všimla si pod vodní hladinou předmětu, který pokládala za kus polystyrenu. Vzala ho proto do ruky, aby ho z vody vyhodila.  Předmětu si naštěstí všiml muž, který procházel kolem ní, a okamžitě zasáhl,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž totiž poznal, že jde o granát, který by mohl být funkční. „Instruoval ji, aby ho pomalu odložila na břeh, a hned potom kontaktoval naši tísňovou linku 158. Operační důstojník vyslal k přístavu policejní hlídku. Ta návštěvníky jezera, kteří mířili k molu, vykázala do bezpečného prostoru, vyznačila ho páskou a místo do příjezdu pyrotechnika střežila. Také jsme odklonili výletní loď, která sem měla připlout," dodala mluvčí.

Pyrotechnik na místě potvrdil, že se jedná o aktivní vejčitý granát vzor 39 takzvaný "Eihangranate 39". Je to útočný, trhavý granát z výzbroje německé armády z období druhé světové války. „Policejní pyrotechnik ho zajistil a postaral se o jeho bezpečné zneškodnění,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Máchovo jezero, policie, pyrotechnik, granát, koupání, druhá světová válka, Teplice, Šroubený, Německá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyklizená pláž, odkloněná loď. Žena při koupání v Mácháči našla nevybuchlý granát  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.