Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kontroly účastníků festivalu Mácháč. Policisté u téměř pěti desítek z nich našli drogy

Celkem čtyřicet osm případů držení drog odhalili policisté v rámci kontrol hudebního festivalu Mácháč na Máchově jezeře. Nejčastěji šlo o marihuanu, ale také pervitin nebo kokain. Policisté už zahájili trestní řízení s osmi lidmi.

„Celkem 40 případů držení drog v množství, které zakládá skutkovou podstatu přestupku a 8 dalších dokumentujeme jako přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Nejčastěji šlo o marihuanu, někteří lidé u sebe ale měli i kokain, pervitin, extázi nebo drogu MDMA. „Největší množství drog jsme zajistili u 26letého muže z Opavy, který si s sebou do Doks přivezl 21 gramů pervitinu, 60 gramů marihuany, necelý gram drogy MDMA a 5 kusů LSD,“ dodala mluvčí.

Drogy zajištěné pro potřeby trestního řízení ještě policisté zašlou na laboratorní expertízu. „Teprve až obdržíme její výsledky, můžeme zahájit trestní stíhání jejich držitelů,“ vysvětlila Baláková. 

Úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu už policisté zahájili ve všech osmi případech. Podezřelým hrozí v případě pravomocného odsouzení až roční pobyt ve vězení.

Policisté také při kontrolách odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem drog.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky mácháč, drogy, policie, kontroly, droga, marihuana, metamfetamin, Máchovo jezero, Opava, Policie České republiky, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly účastníků festivalu Mácháč. Policisté u téměř pěti desítek z nich našli drogy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.