Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči vypadl z auta hudební nástroj z osmnáctého století, pomoci musela policie

Velké štěstí v neštěstí měl řidič, kterému ve Starých Pavlovicích vypadl smyčcový nástroj z auta. O pomoc při pátrání po nástroji z 18. století požádal policii. A během několika desítek minut se se svým majetkem opět shledal.

Řidič projížděl před půlnocí Libercem, když mu na rychlostním retardéru vypadl hudební nástroj. Ne, že by spěchal nebo, že by snad nerespektoval dopravní omezení. To vůbec ne. Ale zřejmě tak trošku polevil v ostražitosti, co do zabezpečení nákladového prostoru vozu. Možná něco přehlédl. Možná opomněl zkontrolovat, že páté dveře po naložení nákladu skutečně dovřel a možná, že i samotný zajišťovací mechanismus dveří nefungoval tak, jak by měl,“ popsal policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Přestože krátce před půlnocí se městem pohybuje minimum automobilů, náhoda tomu zřejmě chtěla, že přímo ve chvíli, kdy řidiči nástroj vypadl, jelo proti němu auto. „Posádka bleskurychle zareagovala. Vozidlo zastavilo, vyběhl jeden z členů posádky a kufírek z vozovky hbitě sebral. Muž nasedl zpět do vozu a ten z místa spěšně odjel,“ uvedl Robovský.

Majitel nástroje se v bezradné situaci obrátil na policii, která vypátrala vozidlo během několika minut. Nálezci podle výpovědi měli v úmyslu věc odevzdat. Takto se nástroj v hodnotě jednoho, možná i dvou osobních automobilů záhy vrátil do rukou šťastného majitele.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, Pavlovice, řidič, policie, hudební nástroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči vypadl z auta hudební nástroj z osmnáctého století, pomoci musela policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.