Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vezměme nože a budeme bodat Okamuru, hrozí na videu Rom. Nebezpečné vyhrožování, říká policie

Policie vyšetřuje výroky muže, který na videu z restaurace v Novém Boru říká, že by Romové měli vzít nože a bodat s nimi Tomia Okamuru, předsedu hnutí SPD. Muž nejspíš bude mít problém, jeho výroky už prošetřuje policie, podle které jde o nebezpečné vyhrožování.

„Měli bychom probrat závažnou věc, protože budou volby. Musíme probrat pana Okamuru, protože dobře víte, že chce odejmout dávky v hmotné nouzi, dávky na bydlení. My s tím nesouhlasíme,“ hovoří muž na videu, které bylo natočeno už začátkem srpna.

Ten ve videu chválí Piráty, poté ale přechází ke zmíněnému vyhrožování. „Budeme bojovat proti Okamurovi, takže všichni do boje a akce. Vezměme si nože a budeme ho takhle bodat. Tady to máš, Okamuro! Všichni Romáci by měli jít do boje, měli bychom Okamuru odstranit, je to rasista. Nechceme, aby pokračoval ve Sněmovně,“ zvyšuje hlas Rom s příborovým nožem v ruce.

Podle Deníku N jde o bývalého zaměstnance Koalice romských reprezentantů Libereckého kraje Ladislava Márthu. Toho se kontaktovat nepodařilo, k jeho výrokům se tak vyjádřil předseda Romské demokratické strany Miroslav Tancoš, který byl také jezdním z účastníků schůzky.

„Byla to ironie, dělal si z toho srandu a nemyslel to vážně,“ řekl Tancoš Deníku N. „My s nikým nechceme vést válku a nechceme nikoho bodat. Byla to celé ironie a média z toho dělají velkou bublinu v jeho prospěch,“ myslí si romský předák.

Policie ale případ vyšetřuje, i když mnoho informací neposkytla. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Samotné video na svém profilu sdílel i Tomio Okamura. „Romští předáci z Libereckého kraje ve videu vyzývají všechny Romy k tomu, aby vzali nože a pobodali Okamuru a k odstranění mojí osoby,“ píše u videa Okamura s tím, že mají lidé volit právě SPD.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Pešek

Štítky policie, okamura, romové, vyhrožování, Tomio Okamura, Svoboda a přímá demokracie, Nový Bor, Miroslav Tancoš, Česká pirátská strana, Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických, Liberecký kraj, Deník N, Romská demokratická strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Holub

Specnaz Commandos los Romálos????

Úterý, 14. září 2021, 19:41Odpovědět

Ji-Hun Kim

Normální člověk by podal trestní oznámení a řešil to, protože tohle tu nechceme. A pak je tu Tomio, který to raději využije k podpoře své nacistické rétoriky, protože tohle tu chce, jinak by ho nikdo nevolil.

Středa, 8. září 2021, 07:54Odpovědět

Vezměme nože a budeme bodat Okamuru, hrozí na videu Rom. Nebezpečné vyhrožování, říká policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.