Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Recidivista s injekcí v ruce přepadl trafiku. Chtěl se dostat do vězení

Ke kurióznímu případu vyjížděli v uplynulých dnech policisté v České Lípě. Sedmačtyřicetiletý muž přepadl zdejší trafiku. Jeho cílem ale nebylo získání finančního obnosu, nýbrž se dostat za mříže. Údajně je mu totiž lépe tam, než na svobodě.

Muž do trafiky vstoupil za bílého dne. Nebylo ještě ani poledne, když s injekční stříkačkou začal prodavačce vyhrožovat. „Po prodavačce nejprve požadoval peníze z pokladny a hrozil jí, že ji nakazí žloutenkou, pokud ho neposlechne. Po chvíli ale změnil názor, a trval jenom na tom, aby přivolala policisty,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. Své zvláštní přání vysvětlil tak, že se chce vrátit do věznice, kde to dobře zná, a kde je mu lépe než na svobodě.

Před policisty se cpal párkem v rohlíku

S naprostým klidem pak muž oznámil, že na hlídku počká na autobusovém nádraží s tím, že pokud žena hlídku nepřivolá, vrátí se a „bude zle“. Žena nechtěla nic riskovat a po vytočení tísňové linky 158 tlumočila jeho "přání" důstojníkovi našeho operačního střediska. Ten na místo okamžitě vyslal hlídku, která podezřelého opravdu našla na autobusovém nádraží, komentovala Baláková.

Jak se ukázalo, nebyl to první pokus recidivisty vrátit se za mříže. Jen den před přepadením trafiky se pokoušel v Kamenickém Šenově číšníka donutit, aby přivolal hlídku.

Při příjezdu hlídky se recidivista s naprostým klidem ládoval párkem v rohlíku a policisty dokonce nadšeně vítal. Jak se ukázalo, byl pod vlivem drog a dechová zkouška potvrdila také přítomnost alkoholu přesahující dvě promile.

Poté, co vystřízlivěl, zopakoval policistům své vysvětlení. Opravdu toužil po tom, vrátit se do vězení. To se mu hned další den splnilo. Za mříže ho poslal státní zástupce za obvinění ze zločinu loupeže a přečinu vydírání. „Hlavním důvodem byla obava, že by na svobodě ve svém úsilí dostat se do vězení za každou cenu, pokračoval,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky loupež, přepadení, Česká Lípa, trafika, drogy, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista s injekcí v ruce přepadl trafiku. Chtěl se dostat do vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.