Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kriminalisté dopadli pachatele loupeže v Libchavě. Se zbraní v ruce ukradl desítky tisíc

Policisté mají muže, kterého podezírají ze zářijového loupežného přepadení pošty v Horní Libchavě na Českolipsku. S pistolí v ruce vešel na pobočku a odnesl si několik desítek tisíc. Podle policistů jde o recidivistu.

K loupeži došlo 17. září ráno. „Namířenou střelnou zbraní, ukrytou pod igelitovou taškou, požadoval po zaměstnankyni vydání finanční hotovosti. Zaměstnankyně pachateli vydala v obavě o svůj život finanční hotovost v řádu desítek tisíc korun. Muž finanční hotovost vložil do připravené igelitové tašky a z místa odešel,“ popsala mluvčí policie Adéla Maňasová.

Policisté pak po pachateli začali pátrat, do akce byl zapojený i vrtulník. Úspěšní byli ale až po pár týdnech českolipští kriminalisté. „Díky jejich kvalitní operativně – pátrací činnosti a zajištění důkazních prostředků a stop na místě činu podařilo ustanovit pachatele a následně jej zadržet. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Českolipska, který již má na svém kontě bohatou trestní minulost majetkového charakteru,“ dodala mluvčí.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař obvinil muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. „Současně podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl ze strany soudce akceptován a muž byl následně eskortován do vazební věznice,“ řekla Maňasová. 

V případě pravomocného odsouzení, hrozí pachateli za uvedenou trestnou činnost až desetiletý trest odnětí svobody nepodmíněně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, loupež, přepadení, libchava, okres Česká Lípa, hotové peníze, Horní Libchava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli pachatele loupeže v Libchavě. Se zbraní v ruce ukradl desítky tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.