Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý vandal v Lípě poničil vánoční výzdobu na náměstí. Povedlo se ho najít

Jen necelé dva dny vydržela vánočně ozdobená kašna na českolipském náměstí T.G.M. V noci na pondělí výzdobu poškodil vandal. Toho se nakonec podařilo najít na kamerových záznamech a po zveřejnění záběrů se po ho podařilo najít.

„Díky městskému kamerovému systému se nám podařilo najít video dvojice, která má utržené vánoční osvětlení na svědomí,“ uvedla českolipská radnice na sociálních sítích.

Výzdoba vydržela necelé dva dny. „Pokusíme se osvětlení kašny opravit, především však doufáme, že se nic podobného už nebude opakovat,“ dodala radnice.

Podle českolipské městské policie šlo silně podnapilého mladíka, kterého doprovázela dívka. Oba zachytily kamery městského kamerového systému. K poničení výzdoby došlo v neděli ve 22:20.

Strážníci nyní žádají o pomoc veřejnost, kdo by dvojici poznal, má se ozvat na linku 156 nebo e-mail: mp@mucl.cz. Mladík je štíhlé postavy, byl v silně podnapilém stavu. Na sobě měl světlou čepici s tmavým štítkem, tmavou bundu, světlé kalhoty, černé boty s bílým doplňkem, přes rameno modrou tašku. Doprovázející dívka je středně silné postavy. Má tmavé vlasy vyčesané do drdolu, tmavou bundu a z pod ní světlou kapuci, světlé kalhoty a bílé sportovní boty se třemi tmavými pruhy. Pár odcházel v čase 22:25 kolem lékárny dále do Tržní ulice.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky vandal, výzdoba, vánoce, česká lípa, strážníci, pátrání, vánoční ozdoby, lipové dřevo, kašna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý vandal v Lípě poničil vánoční výzdobu na náměstí. Povedlo se ho najít  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.