Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chodce na přechodu srazil opilý řidič, který ujel. Policie ho našla díky kamerovému systému za hodinu

Policie vyšetřuje nehodu, ke které došlo ve středu dopoledne na přechodu v ulici Bedřicha Engelmanna v Novém Boru. Při ní srazilo auto sedmdesátiletého chodce. Řidič poté od nehody ujel, policie ho ale díky kamerovému systému brzy dopadla.

„Muže, který přecházel silnici v blízkosti autobusového nádraží, srazilo auto. Chodec po nárazu zůstal ležet na silnici. Podezřelý řidič auto krátce zastavil, ani z něj ale nakonec nevystoupil a odjel,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže díky kamerovému systému se policii podařilo řidiče brzy vypátrat. „Na otázku, proč sraženému chodci neposkytl žádnou pomoc, odpověděl, že se mu po obhlédnutí situace zdálo, že bude muž v pořádku. Jeho zdravotní stav přitom vyhodnotil jen pouhým pohledem ze svého vozidla a ani ho neznepokojovalo, že chodec po střetu leží na silnici,“ dodala mluvčí.

Řidič navíc nemá řidičák a i hodinu po nehodě nadýchal 0,58 promile alkoholu. „Řidič se dopustil minimálně dvou přestupků, a to ohrožení chodce na přechodu a ujetí od dopravní nehody. Pokud lékařské vyšetření prokáže, že byl v době střetu s chodcem pod vlivem alkoholu, přibude mu k tomu přestupek další,“ doplnila Baláková.

Sedmdesátiletému chodci přivolali sanitu svědci události, kteří mu také poskytli první laickou pomoc. „Podle předběžných informací měl utrpět lehčí zranění a do českolipské nemocnice na ošetření ho převezla zdravotnická záchranná služba,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, přechod, Nový Bor, policie, kamerový systém, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodce na přechodu srazil opilý řidič, který ujel. Policie ho našla díky kamerovému systému za hodinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.