Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S kradeným kolem jel v protisměru, šlo o recidivistu. Před policisty se snažil uplavat

Případ, kdy se recidivista snažil uniknout na kole, pěšky i plaváním v řece, vyšetřují českolipští policisté. Stalo se to 24. listopadu, muž na sebe upozornil tím, že jel na kole v protisměru. A pak začala honička jako z filmu, i když v tomto případě spíš filmu komediálního.

Všechno začalo v Purkyňově ulici, když proti hlídce na kruhovém objezdu vyjel cyklista. Hlídka se vydala za ním a chtěla ho zastavit. „To 32letého muže ze Žandovska natolik vyděsilo, že se dal na zběsilý úprk. Nejprve se jim snažil ujet na kole, přičemž směřoval na Děčínskou ulici, odtud sjel na cyklistickou stezku vedoucí mezi Ploučnicí a silnicí na Děčínské ulici. Jakmile spatřil blížící se policejní vůz, z kola seskočil a začal utíkat opačným směrem k Pivovarské ulici,“ popsala honičku mluvčí policie Ivana Baláková.

Honička pokračovala, policisté z vozu vystoupili a nadběhli mu, v té chvíli skočil v panice do řeky Ploučnice, kterou přeplaval. „Policisté se na druhý břeh dostali na rozdíl od něj tak, že jednoduše přeběhli most,“ dodala mluvčí.

Když se dostal na břeh, policisté ho doprovodili na služebnu. Zde pak kriminalisté přišli na to, že jde o zkušeného recidivistu, který kolo, na kterém jel, ukradl. Navíc se v posledních týdnech vloupal do 27 sklepů a kójí v Lípě, kde kradl a způsobil škodu 167 tisíc korun. „Předmětem jeho zájmu byla jízdní kola, jejichž prodejem si obstarával peníze na drogy,“ vysvětlila mluvčí.

Muž už byl několikrát odsouzen a i nyní čekal na nástup do vězení. Aktuálně mu hrozí pět let vězení.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, česká lípa, zloděj, honička, Ploučnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S kradeným kolem jel v protisměru, šlo o recidivistu. Před policisty se snažil uplavat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.