Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po požáru roubenky je škoda za sedmnáct milionů. V noci hořelo na několika místech v kraji

Hned několik požárů zaměstnalo hasiče v noci po celém Libereckém kraji. Před třetí hodinou ranní zasahovaly jednotky ze stanice v České Lípě dokonce u dvou požárů současně.

Nejprve v rámci mezikrajské pomoci vyjely krátce po 22. hodině jednotky SDH obcí Lomnice nad Popelkou a Rovensko pod Troskami do Libuně – Libunce k požáru roubenky. 

Brzy ráno došlo v obci Zákupy, části Brenná k požáru roubeného domu. „Při příjezdu první jednotky na místo události byl již celý objekt zasažen požárem v plném rozsahu. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy a hasiči současně evakuovali z garáže zaparkované automobily a další majetek,“ uvedl mluvčí hasičů David Kořínek.

Po sedmé hodině ranní bylo místo zásahu předáno místní jednotce na dohlídku. „Předběžnou výši škody stanovil vyšetřovatel požárů na 17 milionů a uchráněné hodnoty na milion korun. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření,“ dodal mluvčí.

Téměř současně byl na Českolipsku ve Volfarticích nahlášen požár zděného přístavku domu. Zde hasiči provedli likvidaci asi za hodinu od příjezdu na místo události. „Odhad vzniklé škody na majetku je 20 tis. Kč a uchráněné hodnoty 100 tis. Kč. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS LK,“ řekl Kořínek.

Po šesté hodině ranní liberečtí hasiči k požáru bytu do Vratislavic nad Nisou. „Požárem zasažená šatní skříň byla uhašena pomocí ručních hasících přístrojů před příjezdem jednotky. Hasiči provedli kontrolu a odvětrání bytu, poté místo události předali PČR. Jednu osobu nadýchanou zplodinami hoření odvezla ZZS LK do nemocnice,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požáry, hasiči, hzs lk, požár, Liberecký kraj, Česká Lípa, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Zákupy, Rovensko pod Troskami, Lomnice nad Popelkou, Libuň, Brenná, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Po požáru roubenky je škoda za sedmnáct milionů. V noci hořelo na několika místech v kraji  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.