Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemám důvod žít, napsal muž policistovi. Ten rozjel pátrací akci

Pětadvacetiletý praporčík Tomáš Babák rychlou reakcí přispěl k záchraně lidského života. Bylo pondělí dopoledne, pár hodin po ukončené noční službě, když mu na telefonu pípla zpráva od muže, se kterým nedávno komunikoval ohledně případu. Liberecký policista neváhal a rozjel záchrannou akci.

Tomáš Babák je pětadvacetiletý policista, pátým rokem slouží u liberecké policie. Vystudoval záchranářskou školu a v minulosti působil, jako dobrovolný hasič. Ve volném čase se věnuje sportu a také pořádání dětských táborů.

„Ačkoliv toho po noční službě moc nenaspal, okamžitě začal jednat, jako profesionál. Vyrozuměl policejní operační středisko, které o celé situaci podrobně informoval. Spolu s tím však nadále komunikoval i s mužem, kterému dával návodné otázky, aby zjistil, kde se právě nachází a kam směřuje,“ popsala mluvčí policie Adéla Maňasová.

Operační důstojník mezitím vyslal hned několik policejních hlídek, které měly za úkol muže vypátrat. „Policista již téměř seděl za volantem svého vozu, pevně rozhodnutý pátrat po osobě. Vzápětí však obdržel informaci, že byl muž policejními hlídkami nalezen a předán do péče zdravotníků,“ dodala mluvčí. 

Samotný policista se ke svému činu postavil skromně, libereckým kolegům o něm ani neřekl. „Jednal jsem pouze tak, jak by reagoval každý policista,“ okomentoval. Nakonec se k němu dostala i reakce muže, který chtěl skoncovat se životem, policistovi posla děkovnou zprávu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchrana života, Tomáš Babák, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemám důvod žít, napsal muž policistovi. Ten rozjel pátrací akci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.