Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci odhalili tři nelegální běžence, přijeli ukrytí v kamionu

Když v pátek odpoledne přijel do průmyslové zóny v Liberci Sever kamion, kromě nákladu se v něm nacházeli také tři mladí muži. Jak se ukázalo, jednalo se o nelegální migranty.

Trojice mužů ve věku od 18 do 21 let vystoupila z kamionu chvíli poté, co zastavil. Vzhledem k tomu, že svým vzezřením nápadně připomínali nelegální migranty, zaujali pozornost zaměstnanců firmy,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že právě zaměstnanci na místo přivolali policisty.

Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro přečin organizování a umožnění nedovoleného překročení státních hranic.

Na místo byli vyslány hlídky z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort i z odboru cizinecké policie. Ty trojici mužů převezly na policejní služebnu. „Nyní policisté zjišťují identitu mužů, odkud k nám přicestovali a zda jsou žadateli o azyl v nějaké zemi,“ komentovala Baláková.

V tomto roce nejde o jediný takový případ na území Libereckého kraje. V září odhalili policisté další tři nelegální migranty.

Prozatím se policistům podařilo zjistit, že muži požádali o mezinárodní ochranu v Rumunsku. Až do řízení o návratu do Rumunska zůstanou běženci v některém ze zařízení pro zajištění cizinců. Policisté samozřejmě podrobili výslechu i řidiče kamionu. Podle informací policie ale nic nenasvědčuje tomu, že by o přítomnosti migrantů věděl. „Proto mohl naši služebnu po výslechu svobodně opustit,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberecký, migranti, policie, Liberec, Cizinecká policie, Rumunsko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci odhalili tři nelegální běžence, přijeli ukrytí v kamionu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.