Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci pomohli zmatené ženě. Zřejmě utrpěla mozkovou příhodu

Na ženu, která se zmateně pohybovala po silnici v České Lípě, upozornila svědkyně. Žena měla zřejmě zdravotní potíže. Díky rychlému zásahu strážníků se dostala včas k lékařům.

Strážníci vědí, že při poskytování první pomoci hraje často hlavní úlohu rychlost. Nejen správné, ale také rychlé poskytnutí pomoci a transport do nemocnice může zachránit život, informovala mluvčí strážníků Eva Vlastníková s tím, že zmatená žena se pohybovala po komunikaci v Purkyňově ulici.

Na místo tak vyrazila hlídka strážníků, která zde opravdu nalezla zmatenou ženu. Ta sice mohla být pod vlivem alkoholu nebo například drog, to ale strážníci vzhledem k tomu, že bylo poledne, nepředpokládali. „Strážníci neváhali, ženu s jejím svolením naložili do služebního auta a s rozsvícenými majáky ji odvezli na urgentní příjem,komentovala Vlastníková.

Mrtvici mnoho lidí nepozná, přitom při záchraně jde o minuty. Liberečáky na to upozornila tramvaj

Pokles koutku, ochrnutí končetin a porucha řeči. To jsou tři hlavní příznaky cévní mozkové příhody (CMP) neboli mrtvice. Přitom ale stále spousta lidí mrtvici nerozpozná. V rámci Světového dne mozkové mrtvice, který připadá na tento pátek, vyjela...

Zdravotníci se ženy okamžitě ujali, neboť pravděpodobně utrpěla cévní mozkovou příhodu. Při CMP jde opravdu o minuty. Hlavními příznaky jsou pokles koutku, porucha řeči a ochrnutí končetin. Na téma CMP v říjnu upozornila tzv. mrtvicová tramvaj v Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP ČL

Štítky Českolipsko, strážníci, městská policie, cévní mozková příhoda, Česká Lípa, mrtvice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci pomohli zmatené ženě. Zřejmě utrpěla mozkovou příhodu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.