Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kličkující řidička nadýchala téměř dvě promile. V autě měla dvě děti

Automobil přejíždějící od středového pruhu ke krajnici a zase zpět zalarmoval policejní hlídku, která se rozhodla vůz zkontrolovat. Jak se ukázalo, opilá řidička převážela v autě dvě děti.

Služba turnovské policejní hlídky se pomalu chýlila ke konci a zdálo se, že nic zajímavého ji již nečeká, když zpozorovala podezřelé vozidlo. „Přibližně v šest hodin večer si policisté povšimli vozidla, které vyjíždělo od čerpací stanice ve směru na Sedmihorky,“ popsala policejní mluvčí Adéla Maňasová.

Kvůli podezřelému kličkování vozidla ze strany na stranu se rozhodla hlídka na nic nečekat, zapnula výstražná světla a za pomoci signálu „stop“ vozidlo zastavila. Dvaapadesátiletá žena za volantem vykazovala jasné známky opilosti. „Na výzvu policistů se tedy opakovaně podrobila dechové zkoušce, kdy jedna z naměřených hodnost dosahovala bezmála 1,8 promile alkoholu v dechu,“ komentovala mluvčí.

Záhy navíc policisté zjistili, že řidička pod vlivem převážela v autě dvě nezletilé děti. Na místo tak byl přivolán jejich otec, který si je i s vozidlem převzal. Přestože opilá žena s muži zákona spolupracovala a svého činu litovala, nevyhnula se podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Je tedy jisté, že za volant v nejbližší době určitě neusedne. Vyjma toho jí v případě pravomocného odsouzení za uvedený přečin hrozí trest odnětí svobody v trvání až jednoho roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Maňasová.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, policie, Turnov, Semilsko, Sedmihorky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kličkující řidička nadýchala téměř dvě promile. V autě měla dvě děti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.