Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který na Nový rok v České Lípě vyloupil zlatnictví

Prvním trestným činem roku 2022 se stalo vyloupení zlatnictví v centru České Lípy. Policisté ale za pouhých 36 hodin zadrželi pachatele. Jedenáctkrát trestanému recidivistovi hrozí tři roky vězení.

Pachatel ze zlatnictví odnesl několik plat prstenů z chirurgické oceli za asi šedesát tisíc korun. Policistům ale jeho dopadení dlouho netrvalo.

„Kriminalisté ho 36 hodin po spáchání činu vypátrali a předběžně vyslechli včera krátce po 13. hodině. Podezřelý se jim pod tíhou důkazů k vloupání přiznal a dobrovolně vydal 153 prstenů,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Původně však muž odnesl o sto prstenů víc. „Některé z nich poztrácel na ulici, a to možná i proto, že byl v době krádeže opilý. Jedenáct prstenů jsme v okolí zlatnictví na chodníku našli při ohledání místa činu,“ dodala mluvčí.

Podle ní se jedná o pětačtyřicetiletého muže z Prahy, který už byl jedenáctkrát pravomocně odsouzen hlavně za krádeže. V České Lípě nyní bydlí na jedné z ubytoven kvůli práci, kterou si na Českolipsku našel.

„Vyšetřovatel nyní připravuje podklady pro jeho obvinění z přečinu krádeže, které si usvědčený muž ještě dnes převezme. Potom ho vyslechne už jako obviněného. V této souvislosti mu hrozí tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zlatnictví, Česká Lípa, krádež, Praha

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Policisté dopadli muže, který na Nový rok v České Lípě vyloupil zlatnictví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.