Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli ledovce byly špatně sjízdné i hlavní tahy v kraji. U Jeřmanic došlo k hromadné nehodě

, aktualizováno 16. ledna 2022, 19:00

Kvůli námraze se na silnicích v Libereckém kraji v neděli navečer tvořila ledovka. Zhoršené podmínky byly i na hlavních tazích. V souvislosti s tím zasahovaly záchranné složky u řady dopravních nehod.

„Kvůli souvislé námraze jsou velmi těžko sjízdné všechny silnice na Liberecku, Jablonecku i Semilsku,“ sdělila na dotaz mluvčí policie Ivana Baláková. Policie v souvislosti s náledím eviduje zvýšený počet nehod. „O situaci jsme informovali správce komunikace,“ řekla Baláková. Policisté v čase od 17 hodin do 18:30 zasahovali na území Libereckého kraje u celkem 18 nehod.

Záchranné složky zasahovaly například na silnici první třídy č. 35. U obce Jeřmanice došlo k hromadné nehodě. Dle předběžných informací se zde mělo střetnout pět vozidel. „Řešíme několik hromadných dopravních nehod v souvislosti s mrznoucím deštěm na silnici I/35 ve směru z Turnova do Liberce u obce Dlouhý Most. Komunikace je dočasně uzavřena,“ informovali kolem šesté hodiny večerní hasiči na Twitteru. Na místo hasiči povolali také dopravní automobil dobrovolných hasičů z Dlouhého Mostu, který poskytne tepelný komfort účastníkům nehody. Dle aktuálních informací je doprava svedena do jednoho pruhu. „Na místě zůstávají hlídky a dohlíží na bezpečnost,“ uvedla Baláková.

Kromě této události vyjížděly složky IZS například do Liberce, kde došlo na silnici I/14 ke střetu dvou osobních automobilů. Další dvě vozidla se střetla na stejné komunikaci u Kunratic. Na Malé Skále pro změnu nabouralo auto do plotu. Další havárii automobilu evidovali policisté v Lomnici nad Popelkou v ulici Palackého. Dvě vozidla se střetla také na silnici I/14 mezi Jabloncem nad Nisou a Lučany nad Nisou. „Pokud nemusíte, na komunikace I/14 a I/35 vůbec nevyjíždějte, v opačném případě dbejte  za volantem zvýšené opatrnosti,“ dodala mluvčí s tím, že s vysokou opatrností jsou aktuálně sjízdné všechny hlavní tahy v kraji.

V souvislosti s dopravními nehodami byly převezeny do nemocnice dvě zraněné osoby. Vzniklé škody se týkají nejčastěji poškozených vozidel a svodidel.

Meteorologové pro dnešní den nevyhlásili žádnou výstrahu. Od zítřejší páté hodiny ranní bude ale v platnosti výstraha před silným větrem vydaná Českým hydrometeorologickým ústavem. Platit bude pro celý kraj i většinu České republiky do večerních hodin.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Liberecký, nehody, krimi, policie, hasiči, silnice, havárie, Liberecký kraj, dopravní nehoda, Jeřmanice, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, Dlouhý Most, Turnov, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli ledovce byly špatně sjízdné i hlavní tahy v kraji. U Jeřmanic došlo k hromadné nehodě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.