Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zběsilá honička na Jablonecku. Muž bez řidičáku ujížděl policistům do Jizerek

Téměř osm kilometrů ujížděl 13. ledna řidič policejní hlídce od Jablonce směrem na Albrechtice. Zastavila ho až vrstva uježděného sněhu. A důvod zběsilé jízdy? Neměl řidičák.

„Policistům se nepozdával způsob jízdy vozidla, tudíž se jej rozhodli i s osádkou zkontrolovat. Ve chvíli, kdy však zapnuli zvláštní výstražné zařízení společně s nápisem STOP POLICIE, řidič zareagoval tak, že prudce zvýšil rychlost a pokračoval směrem na město Jablonec nad Nisou po silnici I/14,“ popsala mluvčí policie Adéla Fialová.

Jeho jízda byla velmi nebezpečná, hlídce ujížděl v plném provozu a na kluzké silnici měl problém auto udržet na vozovce. Po asi osmi kilometrech nakonec zůstal stát na zledovatělé vrstvě sněhu v Albrechticích v Jizerských horách.

Policistům navíc řidič nebyl neznámý, věděli, že má zákaz řízení, navíc v minulosti byl za jeho porušování už jednou odsouzen. „Poté, co mu policejní orgán ve zkráceném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, si muž vyčká na rozhodnutí soudu na svobodě. V případě pravomocného odsouzení mu za tento přečin hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jablonecko, honička, policie, zákaz řízení, okres Jablonec nad Nisou, Jizerské hory, Jablonec nad Nisou, Albrechtice, Albrechtice v Jizerských horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsilá honička na Jablonecku. Muž bez řidičáku ujížděl policistům do Jizerek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.