Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vůně klobásek byla silnější. Nenasytný zloděj je snědl a na cestu si přibalil lízátka

Scénu jako z kultovního českého filmu Slavnosti sněženek má za sebou zloděj, kterého zlákala vůně uzenin natolik, že se rozhodl naplnit si jimi prázdný žaludek. K placení se ale už neměl. Ba naopak, zřejmě jako vhodný zákusek ukradl ještě lízátka. Navíc se ukázalo, že nejde o jeho první potravinovou krádež.

Na voňavé klobásky narazil čtyřiadvacetiletý muž při svých bezcílných toulkách po Jablonecku. „Při procházce dostal hlad a jako zázrakem se před ním objevila další z pokladnic ve formě volně stojící udírny, náležící k jednomu ze stánků s občerstvením. V žaludku zakručelo a linoucí vůně naznačovala, že ona Pandořina skříňka ukrývá pravé zlato,“ popsala mluvčí policie Adéla Fialová.

Do zlatova vyuzené kousky masných výrobků tak nenávratně skončily v útrobách mladíka. Zřejmě ho ale dostatečně nezasytily. Proto se rozhodl vniknout do stánku. „Po vytržení výklopné okenice odcizil z pultu několik kusů lízátek a balení mandlí. Zřejmě usoudil, že je již dostatečně syt a z místa odkráčel neznámo kam,“ komentovala Fialová. Když policisté mladého zlodějíčka dopadli, měli již tušení, že nestojí jen za touto krádeží.

O několik měsíců dříve se vloupal do prodejny v prostorách čerpací stanice. Tehdy se snažil dostat do elektronické pokladny. „Po lítém boji s tímto zařízením, ve kterém se pokladna umístila na stupni vítězů, se zápasník rozhodl vyhledat snazšího soupeře. Lidské pudy zavelely, chuť na cigaretu byla silnější, když tu náhle se v jeho sklivci zaleskl odraz regálů, skýtající bohatství v podobě tabákových výrobků,“ popsala mluvčí.

Kromě cigaret skončily na dně jeho batohu i nápoje, o kterých se dotyčný domníval, že mu dodají křídla. Při této své akci způsobil škodu za více jak deset tisíc korun. Nyní je mladík obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Za mřížemi věznice by tak mohl strávit až dva roky.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay/Monica Volpin

Štítky Liberecký, policie, zloděj, klobásy, Jablonecko, lízátko, krádež, Slavnosti sněženek, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vůně klobásek byla silnější. Nenasytný zloděj je snědl a na cestu si přibalil lízátka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.