Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič v Jablonci přehlédl kruhový objezd. Před jízdou se posilnil alkoholem

Požití alkoholu před jízdou se vymstilo řidiči, který havaroval na Jablonecku. Naboural hned dvakrát; přehlédl kruhový objezd a následně narazil ještě do sloupu. Řidič nadýchal téměř dvě promile, naštěstí nikoho nezranil.

Nehoda se stala v noci ze soboty na neděli během uplynulého víkendu v ulici Palackého. Krátce po třetí hodině ranní tam jednatřicetiletý muž nezvládl řízení svého automobilu.

„Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru od Mšena do centra města, kde přehlédl kruhový objezd, na který najel,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Dopravních nehod na Liberecku ubývá, roste však počet opilých řidičů

V prvních dvou letošních měsících v Libereckém kraji ubylo dopravních nehod oproti minulému roku. Vyplývá to ze statistik dopravní policie. Na druhou stranu ale přibývá případů, kdy řidiči sedají za volant pod vlivem alkoholu nebo ujedou od nehody.

Poté se od středu objezdu odrazil a vyjel mimo vozovku. Následně ještě narazil do zábradlí a sloupu veřejného osvětlení. Policie na místě zjistila, že muž usedl za volant pod vlivem alkoholu.

„Provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,93 promile,“ informovala mluvčí.

Řidič naštěstí nikoho nezranil, způsobil však škodu přibližně v hodnotě 60 000 korun.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, vyšetřování, alkohol, Jablonec nad Nisou, kruhový objezd, okres Jablonec nad Nisou, Škoda Octavia, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Jablonci přehlédl kruhový objezd. Před jízdou se posilnil alkoholem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.