Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Děti z kroužku měl vést muž odsouzený za znásilnění nezletilé. Policie zatím případ nekomentuje

Liberečtí kriminalisté zveřejnili ve čtvrtek výzvu směrem k rodičům dětí, které se od roku 2020 účastnily akcí spolku Děti ráje železnice, aby se jim ozvali. Důvod však policie zveřejnit nechtěla, podle našich informací má jít o vyšetřování sexuálního zneužívání. Vedoucím spolku by totiž měl být muž, který v minulosti znásilnil nezletilou dívku.

V roce 2008 byl vedoucí organizátor zmíněného spolku – tehdy ještě 18letý mladík – souzen za znásilnění 13leté dívky z modelářského kroužku. K činu došlo v libereckých Lidových sadech. Násilník tehdy vylákal ještě nezletilou sestru svého kamaráda do parku, kde k aktu došlo. Dívka se mu nedokázala ubránit.

U muže se prokázala sexuální deviace

Při výpovědi před soudem mladík uvedl, že nevěděl o tom, že je dívka nezletilá. Dle tehdejšího znaleckého posudku trpí muž sexuální deviací, a to heterosexuální pedofilií a patologickou sexuální agresivitou a bylo mu nařízeno povinné léčení.

Pedofilovi hrozilo až dvanáct let odnětí svobody. Podobného činu se však dopustil ještě před rokem, vyvázl ale jen s podmínkou. Vzhledem k tomu, že ji porušil, když znásilňoval podruhé, byl nakonec odsouzen k šesti letům vězení.

Spolek pořádal akce pro děti

Jmenovaný spolek organizoval pro děti víkendové pobyty a letní tábory, ale i jednodenní akce. Podle informací z webových stránek spolku bylo cílem prohlubování jejich zájmu o železnici a historii. Nejrůznějšími programy spolku prošly děti ve věku od 4 do zhruba 15 roků. 

„Důvod, který nás vede ke zveřejnění této výzvy blíže vysvětlíme, až to bude možné. Prozatím děkujeme rodičům za jejich spolupráci,“ uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Ivana Baláková.

Rodiče mohou kriminalisty kontaktovat na čísle 720 076 822. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Libercec, policie, vyšetřování, spolek, Děti ráje železnice, znásilnění, pedofil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z kroužku měl vést muž odsouzený za znásilnění nezletilé. Policie zatím případ nekomentuje  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.