Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Loď se čtyřmi lidmi se na Mácháči začala potápět. Posádku na vypůjčeném člunu zachránili zdravotníci

Dramatickou situaci zažila čtyřčlenná posádka lodi na Máchově jezeře. Z pohodové vyjížďky se stalo drama, šestimetrová plachetnice se naklonila a začala nabírat vodu. Posádku i loď nakonec zachraňovali zdravotníci a hasiči.

K celé situaci došlo asi dvě stě metrů od břehu ve Starých Splavech. Plachetnice se naklonila asi o 45 stupňů. Ještě před příjezdem hasičů zachránila čtveřici na vypůjčeném člunu posádka zdravotníků.

„Se správcem mariny a jeho lodí pomohli naši lidé vytáhnout posádku z vody. Potom je převezli na břeh, kde byly připravené naše vozy, kde jsme jim poskytli tepelný komfort. Lékař je vyšetřil a poté je propustil do domácí léčby, neshledal, že by bylo třeba je transportovat do nemocnice. Šlo o tři dospělé a jednoho nezletilého," popsal zásah ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Poté se hasiči vydali zachraňovat loď. Hasiči nakonec plachetnici zapřáhli za loď a dotáhli ji po jezeře až ke břehu ve Starých Splavech. „Nejprve museli odmontovat motor plachetnice, aby bylo možné otočit plachetnici za pomoci nastavovacích žebříků a pracovních lan zpět do správné polohy,“ uvedla mluvčí hasičů Eva Klímová.

Hasiči po otočení plachetnice do správné polohy začali s odčerpáváním vody z její paluby. Zhruba po třech hodinách pak loď předali majiteli.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky Máchovo jezero, loď, hasiči, záchranáři, hzs lk, zzs lk, zdravotnický pracovník, plachetnice, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loď se čtyřmi lidmi se na Mácháči začala potápět. Posádku na vypůjčeném člunu zachránili zdravotníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.