Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonečtí kriminalisté zadrželi pět lidí z autoškol. Zřejmě brali úplatky

Policie zadržela v Jablonci nad Nisou i na jiných místech v Libereckém kraji pětici osob podezřelých nejen z přijetí úplatku, nasazena byla i zásahová jednotka. Jednalo se o majitele a provozovatele autoškol i komisaře.

Jablonečtí kriminalisté zasahovali v úterý brzy ráno v Jablonci nad Nisou, Tanvaldu a okolí. „Od úterního rána probíhá koordinovaná policejní akce související s prověřováním několika případů, které jsme kvalifikovali jako podezření ze spáchání trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Do akce se zapojilo několik desítek policistů z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a Územního odboru Jablonec nad Nisou.

Jeden ze zadržených je vlastníkem zbrojního průkazu a držitelem střelných zbraní, nasazená zásahová jednotka tak zajistila zvýšení bezpečnosti během celé akce.

Kriminalisté provedli i několik domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor. „Kromě jiného jsme zasahovali také v budově městského úřadu v Tanvaldu,“ informoval Robovský.

S kriminalisty spolupracovali kolegové i z dalších krajů v České republice. Pomohli tak zejména při získávání důležitých svědectví. Podle mluvčího měli podezřelí fiktivně vydávat potvrzení o vykonání zkoušek odborné způsobilosti potřebných k získání řidičského průkazu.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Jablonec, Tanvald, policie, kriminalisté, zásahovka, autoškola, úplatky, zadržení, podezřelí, úplatek, Jablonec nad Nisou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonečtí kriminalisté zadrželi pět lidí z autoškol. Zřejmě brali úplatky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.