Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonecká policie vyšetřuje pět obviněných v kauze autoškol na svobodě

Jablonecká policie ve středu propustila pět obviněných, které v úterý zadržela v souvislosti s kauzou úplatků v autoškolách. Vyšetřuje je na svobodě. Jde o zkušební komisaře a jednatele či provozovatele autoškol. Obvinění jsou podezřelí, že vydávali potvrzení o vykonání zkoušek odborné způsobilosti, které jsou potřebné k získání řidičského oprávnění, přestože je žadatelé neabsolvovali.

„Zkušebním komisařům jsou mimo jiné kladeny za vinu zvlášť závažné zločiny zneužití pravomoci úřední osoby a zločiny přijetí úplatku. Provozovatelům a jednatelům autoškol pak bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu přijetí úplatku ve formě pomoci definované trestním zákoníkem," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle neoficiálních informací byl jedním ze zadržených i majitel jablonecké autoškoly Čičmanec Ladislav Čicmanec. Ten je také šéfem jabloneckého fotbalového svazu. Jeho autoškola působí kromě Libereckého i v Ústeckém a Jihočeském kraji, kam by se kauza podle Robovského mohla rozrůst.

V případu kriminalisté nadále provádějí standardní úkony trestního řízení. „Kromě jiného vyhodnocování zajištěných důkazních prostředků nebo také zajišťování výpovědí důležitých osob," dodal mluvčí policie.

Policie v úterý zasahovala nejen v Jablonci nad Nisou, ale i na dalších místech v Libereckém kraji. „V průběhu úterního rána jsme zadrželi pět podezřelých osob z řad provozovatelů nebo majitelů autoškol a zkušebních komisařů a provedli jsme několik domovních prohlídek spolu s prohlídkami nebytových prostor. Kromě jiného jsme zasahovali také v budově městského úřadu v Tanvaldu," uvedl v úterý Robovský. O součinnost při šetření podle něj požádali i policisty v dalších krajích České republiky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, automobilová, školy, autoškoly, Jablonecko, autoškola, policie, úplatek, Liberecký kraj, Trestní zákoník, Česko, Ústecký kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecká policie vyšetřuje pět obviněných v kauze autoškol na svobodě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.