Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Senior zkolaboval při práci na zahrádce. Život mu zachránila svědkyně a policistky

Policejní hlídka složená ze dvou žen se podílela na záchraně života devětašedesátiletého seniora. Ten o víkendu zkolaboval při práci na zahrádce a upadl do bezvědomí. Hlídka ale byla rychle na místě a muži pomocí defibrilátoru zachránila život.

„Kolaps viděla mladá žena, která mu okamžitě přivolala prostřednictvím tísňové linky pomoc a zahájila u něj nepřímou masáž srdce,“ popsala dramatickou nedělní situaci policejní mluvčí Ivana Baláková.

Operační důstojník pak na místo vyslal nejbližší hlídku, kterou byly Lenka Smolková a Daniela Davidová. „Když si naše policistky převzaly od paní v zahrádkářské kolonii v Pertolticích seniora, kterému do jejich příjezdu poskytovala nepřímou masáž srdce, jedna z nich pokračovala v masáži a druhá připravila k použití defibrilátor. Ten po chvíli doporučil u pacienta výboj, který mu policistky aplikovaly a dál se střídaly v masáži srdce,“ dodala mluvčí.

Na místo pak dorazila i sanita a vrtulník, který muže transportoval do nemocnice. „Nyní se 69letý muž nachází v péči lékařů koronární jednotky Krajské nemocnice v Liberci,“ doplnila Baláková.

Lékaři zdravotnické záchranné služby policistkám za jejich spolupráci na místě, rozvahu a profesionalitu při poskytování první pomoci poděkovali. „Poděkování patří i obětavé paní, která si v zahrádkářské kolonii seniora všimla a v rámci svých možností pro jeho záchranu udělala také vše, co v tu chvíli mohla,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, defibrilátor, mimoň, pertoltice, masáž, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior zkolaboval při práci na zahrádce. Život mu zachránila svědkyně a policistky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.