Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklista se na Českolipsku střetl s traktorem, zachránila jej přilba. Kolo se silným nárazem rozlomilo

Cyklista projíždějící cyklostezkou u České Lípy se srazil s traktorem, který mu vjel do cesty. Naštěstí měl nasazenou přilbu, náraz byl tak silný, že se kolo rozlomilo. Traktorista může být obviněn za ublížení z nedbalosti.

V neděli se cyklista vypravil z Prahy na Kokořínsko, odtamtud ujel do České Lípy 45 kilometrů. Zdatného sportovce, který jezdí na kole po celé republice, překvapil střet na cyklostezce Písečná u České Lípy.

K nehodě došlo v půl druhé odpoledne. Cyklostezka je lemovaná křovisky. Ve chvíli, kdy na ni cyklista najel, zpoza křoví nečekaně vyjel traktor. „Cyklista neměl žádné rozhledové možnosti, aby traktor včas spatřil. Ten mu vysokou rychlostí vjel do jízdní dráhy. Neměl šanci se mu vyhnout," sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková

Při střetu přeletěl jezdec přes řidítka a dopadl na zem. S odřeninami a bolestmi byl převezen záchrannou službou do nemocnice, kde zůstal 24 hodin preventivně na pozorování. 

Traktoristovi hrozí postih

„Naštěstí měl jezdec přilbu. Kdyby ne, mohlo to skončit tragicky. V současnosti má bolesti krční páteře," informovala mluvčí. Za viníka nehody pokládá policie traktoristu, který před nehodou pracoval v lese s dřívím. „Udělal tu chybu, že nijak nezabezpečil svůj vjezd na komunikaci, cyklistu tak překvapil," řekla Baláková. 

Ani jeden z účastníků nehody nebyl podle mluvčí policie pod vlivem alkoholu. Cyklista byl z nemocnice propuštěn, stále má však problémy v oblasti krční páteře. „Záleží na tom, jak se jeho zdravotní stav vyvine. Pokud by byl nějak významně omezen na běžném způsobu života, mohli bychom traktoristu obvinit z ublížení na zdraví z nedbalosti," dodala Baláková. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, policie, nehoda, cyklista, traktor, doprava, cyklostezka, Písečná, okres Česká Lípa, Česká Lípa, havárie, Praha, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista se na Českolipsku střetl s traktorem, zachránila jej přilba. Kolo se silným nárazem rozlomilo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.