Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další trik podvodníků, peníze chtějí vyčistit přes vkladový bankomat na virtuální měnu

Policisté varují před dalším trikem podvodníků, kteří se z lidí snaží dostat úspory. To se málem stalo osudným pětatřicetiletému muži ze Semilska, který mohl přijít o čtyři sta tisíc. Nakonec mu ale vše přišlo podezřelé a peníze tak uchránil.

Muži se podvodník ozval po telefonu. „Muž na druhém konci se představil jako koordinátor podezřelých transakcí jednoho z bankovních ústavů s tím, že prověřuje možný pokus o podvodné jednání při sjednávání úvěru. Po celou dobu působil velmi důvěryhodně, tudíž oslovený muž nepochyboval o pravdivosti jeho tvrzení,“ popsala mluvčí policie Adéla Fialová.

Nakonec mu řekl, že by chtěl celou událost prošetřit s policií a oslovený muž s tím souhlasil. A také mu za chvíli zazvonil telefon s tím, že volá policista zabývající se kyberkriminalitou. Ten po něm chtěl, aby svých 400 uspořených tisíc vložil do vkladového bankomatu na virtuální měnu za účelem jejich vyčištění.

Jenže v tuhle chvíli už mu to začalo být podezřelé. Rozhodl se tedy celou událost prověřit cestou linky 158, kde mu policisté sdělili, aby rozhodně žádnou hotovost do tohoto zařízení nevkládal a vyčkal do jejich příjezdu. „Díky duchapřítomnosti tohoto muže jej o finance nikdo nepřipravil, ale bohužel tomu tak není vždy. V mnoha případech pachatelé právě díky důvěryhodnému jednání přesvědčí osoby, aby transakci provedly. Ti v konečném důsledku zůstanou šokování a traumatizováni a o své finance nenávratně přijdou,“ uvedla mluvčí.

Policisté před podobnými triky podvodníků varují. „V současné době jsou mimo jiné na těchto vkladomatech na virtuální měnu vylepeny informační letáky, které před vklady do těchto zařízení varují a nabádají k obezřetnosti,“ uzavřela Fialová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vkladové bankomaty, liberec, podvod, kryptoměna, okres Semily, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další trik podvodníků, peníze chtějí vyčistit přes vkladový bankomat na virtuální měnu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.