Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policejní akce na začátek prázdnin. Policisté na Liberecku rozdali pokuty za 150 tisíc

Policisté se na úvod letošních prázdnin ve velkém zaměřili na bezpečnost silničního provozu. Právě období začátku července je spojené s vyšším počtem nehod. Akce trvala od 30. června do 6. července a hlídky odhalily 433 přestupků.

„S ohledem na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období v minulých letech, se na celém území Libereckého kraje první část celorepublikové dopravně bezpečnostní akce Letní prázdniny s cílem působit na řidiče, kteří nedodržují pravidla silničního provozu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Do akce bylo nasazeno celkem 150 policistů, ti zkontrolovali 1984 vozidel a zjistili 433 dopravních přestupků. „Policejní hlídky jich 405 vyřešily na místě udělením blokových pokut v celkové výši 150 400 korun a zbylých 28 oznámili k projednání příslušnému orgánu,“ dodala mluvčí.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti. „Tu během akce překročilo 82 řidičů. Dalším velmi početným prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to v 86 případech,“ vypočítala Sochorová.

Osm řidičů také bylo pod vlivem alkoholu. „Šest z nich nadýchalo hodnoty do jednoho promile a dopustili se tak přestupku. Ovšem dva řidiči nadýchali hodnoty přesahující jedno promile a policisté v těchto případech již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla mluvčí.

Policisté upozorňují, že podobné akce budou pokračovat, během léta se chtějí i na motorkáře nebo cyklisty. „Všem řidičům, kteří se vydají v tomto prázdninovém období na cesty, doporučujeme, aby si trasy dopředu plánovali, počítali také s možnými uzavírkami a objížďkami a nechávali si i časovou rezervu. Hlavně nepřeceňujte své schopnosti a nepodceňujte únavu,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, akce, prázdniny, kontroly, pokuty, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní akce na začátek prázdnin. Policisté na Liberecku rozdali pokuty za 150 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.