Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Škoda po požáru v čističce je půl milionu korun. Uhasit se ho podařilo až dopoledne

Deset jednotek hasičů zasahovalo u požáru nadzemní nádrže obsahující kaly a zbytkový metan v areálu čističky odpadních vod v liberecké Londýnské ulici. Zásah trval od pátečního večera až do sobotního dopoledne, kdy se požár povedlo kompletně uhasit. Škoda je asi půl milionu korun.

Hasiči postupně nasadili celkem čtyři vodní proudy pro hašení, dva automobilové žebříky a také hasící a řezací zařízení CCS Cobra ze stanice v Tanvaldu. „Hasiči v dýchacích přístrojích postupně rozebírali konstrukci opláštění nádrže a vyhledávali ohniska požáru,“ uvedl mluvčí hasičů David Kořínek.

Lokalizovat se požár hasičům podařilo až ve 23:16, poté se jednotky postupně vracely na základny, na místě zůstali už jen hasiči z Růžodolu.

Hasiči se na místo vrátili znovu v sobotu v osm hodin ráno. „Jednotky provedly závěrečný průzkum, dohašení skrytých ohnisek a úklid materiálu. Velitel zásahu nahlásil likvidaci v 10:30 hodin,“ dodal mluvčí.

Příčinu požáru řeší vyšetřovatelé, škoda je půl milionu korun. „Uchráněné hodnoty zejména na sousední nádrži jsou šest milionů korun. Událost se obešla bez zranění,“ doplnil mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky požár, čov, hasiči, hzs lk, liberec, londýnská, nádrž, Tanvald, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda po požáru v čističce je půl milionu korun. Uhasit se ho podařilo až dopoledne  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.