Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nebyl ve službě, přesto zadržel řidiče se zákazem řízení. Ten před policisty ujížděl

Policista z Mimoně nebyl v sobotu večer ve službě, ale když si na kruhovém objezdu všiml řidiče, o kterém věděl, že má zákaz řízení, neváhal, rozjel se za ním, a nakonec ho i zadržel. Muž byl navíc pod vlivem marihuany.

Celá akce ale neproběhla úplně v klidu. Na řidiče totiž ve Stráži pod Ralskem čekala hlídka policistů, jenže ten, když ji uviděl, přidal plyn a začal ujíždět. „Ujíždějící šofér směřoval na Hamr na Jezeře a svou jízdou ohrožoval další účastníky silničního provozu, a to zejména jejich předjížděním na nepřehledných úsecích.  Ve chvíli, kdy chtěl odbočit na polní cestu vedoucí ke strážskému zámku, nezvládl na zabahněné komunikaci řízení a naboural do stromu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Po nehodě z auta vyskočil a začal utíkat, doběhl ho ale policista v civilu, který si řidiče před tím na kruhovém objezdu všiml. „Zadržený dostál své pověsti člověka, který často řídí pod vlivem omamných látek. Jeho orientační test na drogy byl i tentokrát pozitivní. Policistům se později svěřil s tím, že před jízdou vykouřil marihuanovou cigaretu,“ dodala mluvčí s tím, že odmítl odběr krve.

V této souvislosti ho čeká kromě trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání také přestupkové řízení za odmítnutí odběru krve, za což může dostat až padesátitisícovou pokutu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, zákaz řízení, Mimoň, Stráž pod Ralskem, Hamr na Jezeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebyl ve službě, přesto zadržel řidiče se zákazem řízení. Ten před policisty ujížděl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.