Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kempu na Mácháči zbil agresor přítelkyni a napadl i rodinu muže, který se jí zastal

Dovolená v kempu na Máchově jezeře se pro rodinu z Teplicka stala noční můrou. Agresor tam zbil přítelkyni a následně zaútočil i na ostatní. V místě museli zasahovat policisté i záchranná služba. Napadená žena proti agresorovi odmítla vypovídat.

K incidentu došlo v sobotu v kempu ve Starých Splavech kolem jedenácté hodiny večer. Chatku si tam pronajal pár z Karvinska, pětadvacetiletý rekreant tam svou přítelkyni zbil. „Nejprve udělal v inkriminovanou dobu hodně hlasitou žárlivou scénu své přítelkyni a pak ji před chatkami začal surově bít. Podle svědků ji uchopil za vlasy, strhnul ji k zemi a tloukl ji pěstmi do hlavy. Také ji měl kopnout do žeber,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Útočníka okřikl 37letý muž, který v místě trávil dovolenou se svou ženou, dcerou a dvěma syny. „Tím, že ho oslovil, na sebe strhnul jeho veškerou pozornost i zlost. Agresor se okamžitě rozeběhl rovnou k chatě, před kterou muž a jeho manželka seděli. Jako první mu padl do rány jejich nejstarší syn. Ten se s rváčem začal přetahovat u vstupu do chaty, kam ho v žádném případě nechtěl pustit kvůli svým mladším sourozencům,“ sdělila mluvčí.

Maminka rodiny zkolabovala

Otec synovi přispěchal na pomoc, zavalitý útočník však vniknul do chatky, kde srazil k zemi otce dětí a začal jej bít pěstmi do hlavy. Napadl posléze i maminku, která vlivem poranění i rozrušení zkolabovala. Na místo byla povolána zdravotnická záchranná služba, která ji převezla do českolipské nemocnice. Na místě ženě pomohla zaměstnankyně kempu se zdravotnickým vzděláním.

„Rváč z Karvinska se choval agresivně i v době, kdy jsme už měli na místě naše dvě hlídky, proto proti němu kolegové po neuposlechnutí výzev k tomu, aby se takového chování zdržel, použili donucovací prostředky. Noc pak strávil v policejní cele a následující den jsme ho po vystřízlivění vyslechli. V době zadržení měl v sobě 1,83 promile alkoholu,“ informovala mluvčí policie.

Muž byl po výslechu propuštěn, policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečiny porušování domovní svobody a výtržnictví a pravděpodobně k nim přibude i přečin ublížení na zdraví. Napadená rodina musela kemp o víkendu opustit.

„Není jistě bez zajímavosti, že žena, které se 37letý muž zastal, odmítla proti svému příteli vypovídat a také se odmítla nechat vyšetřit lékařem. Navíc při výslechu do protokolu uvedla, že o napadení 37letého muže z Teplicka a jeho rodiny vůbec nic neví,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, kemp, útočník, policie, rodina, okres Teplice, Máchovo jezero, okres Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kempu na Mácháči zbil agresor přítelkyni a napadl i rodinu muže, který se jí zastal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.