Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řada krádeží i zamilované vzkazy na fasádách domů. Muži hrozí pět let vězení

Policisté dopadli čtyřiatřicetiletého muže, který má na svědomí celou řadu krádeží a také posprejování osmi domů v České Lípě. Na ty psal zamilované vzkazy jisté Barunce. Za to mu hrozí až pět let vězení, za předchozí krádeže už totiž byl v podmínce.

Soud muže odsoudil 12. července k podmínce, muž ale přesto kradl dál. V České Lípě a Doksech vykradl šest objektů a způsobil škodu za téměř dvě stě tisíc korun. „Ukradl například i mincovník na veřejných toaletách v ulici U Vodního hradu České Lípě, vloupal se do soukromé firmy v českolipské průmyslové zóně v Dubické ulici, odkud si odnesl dvě drahá jízdní kola,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková, podle které se vloupal také do rodinného domu v Doksech a do rodinného domu v České Lípě vnikl neuzamčenými zadními dveřmi.

Kromě toho také posprejoval osm domů v České Lípě. Na ně načmáral zamilované vzkazy věnované jisté Báře.

Vyšetřovatel 22. července muže obvinil z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. A protože by na svobodě ve svém navyklém způsobu života pokračoval, podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu trestnímu stíhání, který ještě téhož dne akceptovali státní zástupce i soudce. „Ve vazbě si počká na nový verdikt soudu, který ho může poslat jen za jeho poslední skutky na pět let do vězení,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Česká Lípa, policie, krádeže, fasády, krádež, dům, věznice, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řada krádeží i zamilované vzkazy na fasádách domů. Muži hrozí pět let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.